Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Rakas, sinusta on tullut alkoholisti

Nickname: Melkein valmis lähtemään ()

Ennen mä ajattelin ettei sun kaljan tissuttelu niin haittaa. Sä et ollut agressiivinen, vihainen, pelottava tai arvaamaton kun otit muutaman oluen. Sä olit kuitenkin ihmeen skarppi, pystyit toimimaan, rentoutuneempi ja kykenevä järkevään keskusteluun. Vaikka otit vähän enemmänkin, mun ei koskaan tarvinnut varoa tai pelätä sua.

Nyt viimeisen vuoden aikana on tapahtunut muutos sun alkoholikäyttäytymisessä. Et enään tissuttele, käyt yleensä aina myös alkossa hakemassa jotain vahvempaa. Jo yhden kaljan jälkeen sun olemus, puhetapa, ilmeet ja käytös muuttuu. Kun juot viinaa, se muuttuu radikaalisti. Sulla ei pelaa pää eikä kroppa. Mä en pysy sun jutuissa perässä, etkä pysy itsekään. Sä olet impulsiivinen, arvaamaton, ailahtelevainen ja pelottava.

Olen lapsenvahtina aikuiselle miehelle. Vahdin, ettet tee mitään päätöntä, riko mitään tai satuta vahingossa itseäsi tai minua. Mä joudun varomaan sanomisiani ja tekemisiäni sun kanssa. Sä unohdat minuutteja sitten käydyn keskustelun tai tapahtumat, ja turhaudut ja suutut mulle omasta muistamattomuudestasi. Sä ymmärrät mun sanomiset väärin ja olet vainoharhainen. Sä olet sitä mieltä, että mä olen tyhmä, kun en tajua mistä sä puhut. Sä luulet olevasi oikeassa, että mä muistan jotain väärin, kunnes pystyn todistamaan asian jotenkin, ja sitten sä hämmennyt, turhaudut ja suutut taas.

Mua ahdistaa, pelottaa, hävettää ja suututtaa sun humalakäyttäytyminen. Mä olen huolissani susta, sun terveydestä ja meijän yhteisestä tulevaisuudesta. Mä haluaisin elää elämäni sun kanssa. Mä olen valinnut sut tähän. Mutta tuletko sä koskaan valitsemaan mua, jos pistän sut valitsemaan mun ja alkoholin väliltä? Mä tuen ja autan sua, tietenkin, jos päätät luopua viinasta. Mutta mä varaudun siihen, että niin ei tule koskaan käymään. Asiasta on keskusteltu ja myönnät ongelman olemassaolon. Silti et osoita olevasi valmis tai halukas seuraavaan askeleeseen kohti raitistumista.

Mä en valitse uhrata elämääni alkoholin alttarille. Mä en halua elää jatkuvasti toistuvassa pelossa ja ahdistuksessa. Mä en halua olla surullinen. Mä en halua kantaa susta jatkuvaa huolta. Mä en halua luopua omista tavoitteista ja haaveista sun alkoholin käytön takia. Mä en halua joutua salaileen ja häpeään sun alkoholismia. Eikä se ole itsekästä, tai ainakaan sen itsekkäämpää kuin se, jos sä valitset jatkaa juomista. Mä en aijo yrittää kontrolloida sun juomista, tai pakottaa sua mihinkään. Sä teet itse oman valintasi aikuisena miehenä. Mutta sun pitää ymmärtää, että mä teen yhtälailla omani. Mä en tyydy olemaan kolmas pyörä tässä suhteessa. Mä en suostu pistämään omaa hyvinvointiani toissijaiseksi asiaksi.

Jokainen on vastuussa omasta onnellisuudestaan. Jos mun täytyy, mä valitsen jättää sut, ennemmin kuin elää sun kanssa tällaista elämää.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(3)

Location

MrsKoo

31.05.2021 20:49:23

Olisi kiva tietää onko mikään muuttunut. Päädyitkö lähtemään.   Vahva kirjoitus. Varmasti kumppanille olisi silmiä avaavaa lukea kokemuksesi.   Toivon, että olet onnellinen. 

sunrise12

24.06.2021 11:20:34

Samat aatokset, mutta en ole vielä valmis luovuttamaan. Mies myöntää olevansa alkoholisti,mutta kokee olevansa niin vahva,että saa sen itse haltuun. On  mennyt katkolle.muuta luulee että pystyy hallitsemaan juomisensa ja olemaan kohtuu juoja. Nyt tilanne lähti siitä kohtuudesta laukalle ja syy on kuulemma mun, koska olen tuhonnut hänen välit poikiinsa..kun juttelin hänen juomisestaan heidän kans. Aikuiset pojat jotka ovat katselleet isänsä juomista jo ennen mua.  Unohdan aina, että kun mies on kännissä niin juttelem pullon kanssa.. taas haluaa erota. Kuitenkin hyvänä aikana tiedän että rakastaa mua. Ja mää en kedtä ajatusta että niitä hyviä aiooja ei enää ole.      

Marja-Sussu

25.07.2021 05:55:13

Hei, on se rankkaa elää ah kanssa. Olipa se käytös omaa tai toisen. Se vääristää niin kaiken. Kaikki ihmisuheet ja todellisuuden tajun. Olen itse ollut nyt kohta kolme viikkoa juomatta ja mies ei. On nyt lomalla. Ja voi että, voiko ärsytävämpää olla. Hänen olemus muuttuu ja hänestä tulee enemmän vetäytynyt ja saamaton kuin selvinpäin. Olenko tehnyt väärin kun kerroin hänelle että en halua viettää aikaani nyt hänen kanssaan kun itse en juo? En halua haistaa ah, en nähdä kun hän yrittää virittää anemisia keskustelujaan kanssani vain niin saaden aikaan jonkin riidan. Mikään mitä sanon tai teen ei ole oikein ja hän provosoituu. Ihan kaikesta. Grillin huollosta jota ei osannut/jaksanut tehdä ja minä sain sen toimimaan, pojan kommentista hänen päihtyneestä tilasta ukko sai aikaan typerimmän yksinpuhelun mitä olen koskaan kuullut enkä kuullut siitä kuin 2min ja alkoi ahdistamaan. Pojat jotka kotona asuvat olivat huolissaan juomisestamme ja nyt isänsä. Mutta eivät välitä ja välillä se tulee esiin niin että sanoavat että en kuuntele sua kun olet päissäsi. Grilli riitaa jauhaessa vanhin pojista sanoi jotain josta meni ukolla herne nenään.  Minä ole manipuloija, vihaan ukkoani kuulemma.  On niin raskasta. Raskasa kuulla syytöksiä ja katsoa touhua. En ole lähdössä mihinkään. Ukko myöntää ongelman mutta ei ole tehnyt mitään muuttaakseen tapojaan. On antanut periksi ja se pelottaa.... Olisin nin toivonut että oma päätökseni lopettaa olisi hänellekin uuden alku. Ei niin käynyt.... Onneksi hänellä alkaa kohta työt ja se vie hänet toiselle paikkakunnalle kolmeksi neljäksi päiväksi. Hän ei ikinä siellä juo, ainakaan vielä. Aika kotiin tullessa junassa sitten.....Heitti ajatuksen että hommaa antabukset jonka ottaa sitten kotiin tulo aamuna. Saa nähdä tekeekö niin. Henkisesti olen ihan kuin junan alle jäänyt. Silloinkin kun joimme yhdessä, sain olla vähänväliä, joka toinen juomis kerta paskaläjä jota voi kohden voi syytökset ja omat pahat olot viskata. Olen kehittänyt sellaisen kuoren sisälle, että ihan sama. Sekin pelottaa että kohta poksahdan. Onneksi oma juomattomuus on auttanut käsittelemään asioita ja jaksan paremmin. Viihdyn vain töissä ja erossa ukostani paremmin, voin paremmin.  Harmittaa....ja pelottaa.