Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Selvitä edistymistäsi kotitestillä

Netistä on saatavilla halpoja ja nopeita kotitestejä, jotka on tarkoitettu kannabiksen käytön havaitsemiseen virtsasta. Kannabiksen käytön näkyminen pikavirtsatestissä ei yleensä kerro akuutista päihtymistilasta, vaan ne havaitsevat pidempään kehossa säilyvää THC:n hajoamistuotetta (11-COOH-THC), joka kertoo suurpiirteisemmin viimeaikaisesta käytöstä. 

Satunnaiskäyttäjillä virtsanäyte voi olla positiivinen 1-3 päivää. Jos kannabista käyttää useita kertoja viikossa, voi testi olla positiivinen muutamia viikkoja käytön lopettamisen jälkeen.  

Negatiivisen tuloksen saavuttaminen voi motivoida ja olla yksi tavoite, kun pyrit olemaan käyttämättä pidempiä aikoja. Kotitestejä myydään monesti useamman kappaleen pakkauksissa, joten voit tehdä testin viikon välein, kunnes testi on negatiivinen. Samalla näet, kuinka kauan kannabinoidit säilyvät kehossasi. 

Kun olet saavuttanut negatiivisen testituloksen, pidä siitä kiinni. Jos olet päättänyt jatkossakin käyttää kannabista, satunnaiskäytössä kannabinoidit poistuvat kehostasi muutamassa päivässä eivätkä pääse kertymään. Jos jatkat satunnaiskäyttöä voit kokeilla testin avulla, kuinka kauan yhdellä käyttökerralla saadut kannabinoidit näkyvät testissä. Tämä voi motivoida sinua olemaan palaamatta säännölliseen käyttöön tai lopettamaan käytön kokonaan. 

Tehtävä:

Kirjaa itsellesi ylös päivämäärä, jolloin viimeksi käytit kannabista ja päivämäärä, jolloin sait ensimmäisen negatiivisen tuloksen kotitestillä kannabiksen käytön jälkeen. Kauanko kannabiksen poistuminen elimistöstäsi kesti? Mitä muita huomioita teit kannabiksen poistumisesta elimistöstäsi?