Olet täällä

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy sivustolle, jotta voit käyttää kirjanmerkkejä

Olin alkoholisti

Julkaistu 6.5.2019

Haluaisin kertoa tarinan selviytymisestä. Selvisin alkoholiriippuvuudesta täysin selville vesille. Miten? Yksinkertaisesti vain siksi, että halu elää oli suurempi kuin halu kuolla. Alkoholi oli vienyt ilon minun elämästäni. Vähitellen sairastuin tai aivoni sairastuivat ja persoona muuttui siinä mukana.

Aloin vaalia hyvää elämäntapaa sinnikkäästi. Muistelin lapsuuden päiviä. Tiesin etten tarvitsisi alkoholia mihinkään ja aloin opettaa aivoilleni uusia asioita. Toistojen kautta onnistuin. Alussa noin puolen vuoden ajan oli tuskaisia mielitekoja alkoholin perään. Käytännössä ymmärsin että säätelin tunteita ja päivän tapahtumia sekä tekemisiäni alkoholilla. Minun täytyi siis opetella uudestaan kuka minä olen, koska alkoholi ei enää määritellyt minua eikä enää vaikuttanut elämääni tai tekemisiini. Siksi sanon nytkin, että olin alkoholisti. Join pitkiä putkia ja kuvittelin selviytyväni, kunnes jotain tapahtui.

Miten minä kykenin raitistumaan on minulle suuri ihme. Olen ollut kohta vuoden ilman alkoholia. Päivä kerrallaan. Se riittää. Enää ei maistu. Lopettaminen oli paras päätös koskaan.

Nimimerkki: 
Kesämimmi
+1
+27

Lisää uusi kommentti