Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

06.05.2019 | Alkoholi

Olin alkoholisti

Nimimerkki: Kesämimmi

Haluaisin kertoa tarinan selviytymisestä. Selvisin alkoholiriippuvuudesta täysin selville vesille. Miten? Yksinkertaisesti vain siksi, että halu elää oli suurempi kuin halu kuolla. Alkoholi oli vienyt ilon minun elämästäni. Vähitellen sairastuin tai aivoni sairastuivat ja persoona muuttui siinä mukana.

Aloin vaalia hyvää elämäntapaa sinnikkäästi. Muistelin lapsuuden päiviä. Tiesin etten tarvitsisi alkoholia mihinkään ja aloin opettaa aivoilleni uusia asioita. Toistojen kautta onnistuin. Alussa noin puolen vuoden ajan oli tuskaisia mielitekoja alkoholin perään. Käytännössä ymmärsin että säätelin tunteita ja päivän tapahtumia sekä tekemisiäni alkoholilla. Minun täytyi siis opetella uudestaan kuka minä olen, koska alkoholi ei enää määritellyt minua eikä enää vaikuttanut elämääni tai tekemisiini. Siksi sanon nytkin, että olin alkoholisti. Join pitkiä putkia ja kuvittelin selviytyväni, kunnes jotain tapahtui.

Miten minä kykenin raitistumaan on minulle suuri ihme. Olen ollut kohta vuoden ilman alkoholia. Päivä kerrallaan. Se riittää. Enää ei maistu. Lopettaminen oli paras päätös koskaan.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(1)

Location

Samat suunnitelmat

31.08.2019 23:53:59

Hienoa että olet onnistunut raitistumaan. Itselläni sama työn alla ja juuri tuota itsensä uudelleen opettelua olen pohtinut. Kun olen juonut keskimäärin sen 15 annosta viikossa eli noin 12,5 litraa absoluuttista vuodessa, niin se meinaa minun maksallani sitä että olen ollut noin 26 tuntia viikossa alkoholia veressä. Se on noin kuudesosa ajasta. Krapula-ajat siihen päälle niin voisi sanoa että viime 30 vuodesta 10 vuotta on ollut alkoholin lumoissa. Uudelleen opettelua tarvitsen ja minäkin olen muistellut lapsuuttani, kuunnellut silloisia finnhittejä ja pohtinut paljon asioita. Matkalla siis ollaan, perässä tullaan. Kiitos tarinastasi.