Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

 6 vuotta siinä meni, että vihdoin osasin jatkaa matkaa

Nimimerkki: Nauti elmästäsi

Niinkuin otsikosta näkyy takana on 6 raskasta vuotta. Mutta hitto mahtui siihen paljon myös hyvää. Hyviä asioita silloin, kun et ollut niin sekaisin. Alkuun meni hetki, ennenkuin tajusin mikä on homman nimi. Ja miten syvällä siinä olet. Yritin kaikkeni auttaa, jos nyt tällä kertaa olisi viimeinen kerta. Viimeinen kerta, kun lyöt, kun varastat minulta, taas valehtelet tai vihdoinkin se viimeinen kerta kun menet katkolle, sillä tällä kertaa elämä vihdoin muuttuu.

Ei tullut viimeistä kertaa mistään näistä. Milloin olin mustelmilla, milloin aloin selvittää asioitani monennettakohan kertaa kun olit vienyt rahani, oli lähestymiskieltoa ja oltiin sen jälkeen vielä kihloissakin, koska lupasit muuttua. Olin raskaana useampaan otteeseen. Ne päättyivät keskenmenoon.

Aloin psyykkaamaan itseäni lähtöön luotasi, ja tällä kertaa en tule enää takaisin. Pelotti aivan vietävästi, mitä teet minulle kun asia selviää? Aloitin itseni valmistelun reilu vuosi sitten ja vein sinut viimeistä kertaa alkukeväästä taas katkolle. Pakkasin kamat ja häivyin omasta asunnostani ulottumattomiisi. Ja nyt on syksy ja minulla on kaikki hyvin. Olen pysynyt päämäärässäni ja jokainen uusi päivä on kuin unta. Ei tarvitse enään pelätä, menettää omaisuutta ja olla kannattelemassa sinua. Voin tehdä mitä itse haluan ja mennä minne haluan.

On edelleen päiviä, kun on ikävä ja surettaa miksi asiat meni näin. Miksi et saanut ikinä sitä potkua muuttaa elämääsi, johon sinua auttoi niin paljon ihmisiä, sukulaiset ja lukuisat katkopaikkojen hoitajat. Ei, kaikki jatkui aina vanhaan malliin ja jatkuu edelleenkin. Olen surrut suruni, kovettanut ja kasvattanut itseni vihdoin pois.

Ensimmäistä kertaa tiedän, että en tule enään ikinä takaisin. Rakastan itseäni ja nykyistä elämääni ja tämä tuntuu aivan mahtavalta. Olin miettinyt pitkään, että kirjoitan tänne ja nyt tein sen. Toivon, että pystyisin antamaan tällä jollekin toiselle tukea päätökseen. Tukea siihen ettet pilaa omaa ainutkertaista elämääsi ja et pysty auttamaan loputtomiin, jos olet jo monta kertaa yrittänyt. Minulla meni tähän 6 pitkää vuotta, ennenkuin tulin vihdon järkiini.

Kiitos kun jaksoit lukea ja mahtavaa syksyä kaikille!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *