Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

28.11.2007 | Muut tarinat

Ajatuksia riippuvuudesta

Nimimerkki: Anonyymi

Riippuvuus on vaikuttanut elämääni monella tavalla. Olin pahimmillaan koukussa nettiin, pelaamiseen ja alkomahooliin yhtäaikaa. Päivittäin reippaat 10h netissä, yleensä kännissä tai vähintään nousuhumalassa. Kun jätin netin pois, sulkemalla liittymän jäi enemmän aikaa tehdä kaikkea muuta typerää, kuten pelata tili sileäksi tai ryypätä se. Jossain vaiheessa keksin alkaa polttelemaan sikareita, nyttemmin polttelen myös tupakkaa ja piippua. Ja sehän on myös halpaa hupia se.

Mitä tunteita riippuvuus on minussa herättänyt? Tunteita? Pahimmillaan kun millään ei ollut mitään merkitystä, olin vain päivästä toiseen, elämä lipui ohitse jne. Ei ollut tunteita. Ainoa tärkeä asia oli, että mistä saisi rahaa viinaan ja pelaamiseen. Nyttemmin kun pelaaminen ja viinakin on jäänyt, niin tuntuu typerältä miksen aikaisemmin voinut lopettaa. Parempi myöhään ku ei milloinkaan.

Mitä myönteistä päihteiden käyttö on tuonut elämääni? No silloin ainakin tuntui siltä että olisin ollut seurallisempi, kavereita tuli kokoajan lisää, pääasiassa baarista muita juopuneita, joitten kanssa oltiin kokoajan menossa johonkin tapahtumaan juomaan lisää. Kaverit ovat pysyneet, vaikka lopetin viinan käytön, eli olisiko sitä pitänyt ensinkään käyttää??

Mistä olen joutunut luopumaan ja mitä olen menettänyt? Kunto oli aika huono, paino nousi reippaasti, rahaa paloi tolkuttomasti.. Lista on varmaan aika loputon, jos alkaa miettimään syvällisemmin..

Mikä on elämäntilanteeni nyt? Hyvä. Parempaan päin mennään kokoajan. Ainoa riippuvuus on polttaminen, kaikki muut on jäänyt pois. Viinan juonti loppui kuin seinään 2 vkoa sitten, vähän ihmettelen vieläkin, että mitä oikeastaan tapahtui. Olo on pirteä kokoajan, olen alkanut kuntoilemaan ja A-klinikallakin tulee käytyä. Ystävät ovat tukeneet ja suhteet perheen kanssa paranemaan päin. Elämä ei mennytkään ohitse vaan nappasi kyytiin..

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *