Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

26.11.2014 | Alkoholi

Alkoholistien ympäröimä

Nimimerkki: Elämä opetti

Koko elämäni on ollut yhtä alkoholin kanssa painimista, johon tietenkin liittyy myös väkivalta. Äitini on kaksisuuntaista mielialahäiriötä sairastava alkoholisti ja jouduin koko lapsuuteni ajan olemaan oman äitini äiti, ja pitämään huolen myös sisaruksistani ja itsestäni. Ukkini on myös alkoholisti ja veljestäni on tulossa myös kovaa vauhtia riippuvainen.

Suvussani todella usealla on alkoholismi. Itsekkin nuorempana käytin liikaa, joka päivä piti viinaa saada ahdistukseen. Olen käynyt niin pohjalla ja rämpinyt siellä tuhannet kerrat, olen menettänyt ystäviä, työpaikan, ja kunnioituksen itseäni kohtaan. Elämäni ei ollut arvokas ja on ihme että vielä onnekseni hengitän.

Luulin aina, että tuo elämä on normaalia, koska semmoisessa kuplassa minut on kasvatettu. Olen sairastanut masennusta tietämättäni nuoresta asti. Vuosi sitten uskalsin hakea itselleni apua, koska löysin ihanan miehen niin sanotusti normaalista perheestä ja aloin ajatella asioita toisin.

Toivoa on ollut aiemminkin mutta en ole välittänyt itsestäni niin, että olisin hakenut apua. Tällä hetkellä oma elämäni on tasapainossa, mutta huoli muusta perheestäni on kova. Olen niin kiitollinen, että itse pääsin pohjalta ylös, ja kovasti teen vieläkin töitä itseni kanssa etten enää ikinä sinne joudu.

Ensimmäistä kertaa elämässäni olen onnellinen vaikka vaikeita aikoja on nytkin ollut ja tulee vielä olemaan, mutta kaiken tämän paskan kokeneena olen entistäkin vahvempi. Jaksan myös vielä toivoa, että ehkä jonain päivänä äitinikin löytäisi suunnan parempaan elämään, vaikken yrityksistäni huolimatta ole siinä onnistunut. Olen muuten 24 vuotias.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *