Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

28.10.2013 | Alkoholi

Antaa mennä, kohta tuntuu paremmalle

Nimimerkki: Silakka

Onkohan kukaan nähnyt sitä Ketosen ja Myllyrinteen sketsiä AA-ryhmästä, jonne tulee nainen ja tunnustaa juovansa aina niin paljon, että jossain vaiheessa iltaa isketään ihan kukatahansa mies ja seuraavana aamuna herätään jonkun vieraan sängystä, tai kotoa vieraan vierestä.

Olen 25-vuotias ja aloitin alkoholinkäytön melko myöhään, vasta 18-vuotiaana. Silloin en juonut juuri koskaan. Joskus 20-vuotiaana alkoholi astui vahvemmin kuvioihin huonon parisuhteen myötä. Olen oikeastaan 4 vuoden ajan juonut huomattavasti enemmän. Yhteen aikaan join päivittäin pullon tai pari viiniä. Opinnot sujuivat siinä sivussa jotenkuten.

Kesän aikana en, yllättäen, juo yhtä paljon. Kun olen stressaantunut, juon. Kun olen juhlatuulella, juon. Ero näissä on se, että kun olen stressaantunut ja juon (liikaa) käyttäydyn itsetuhoisesti ja kun olen juhlatuulella harrastan irtosuhteita.

Itsetuhoista käytöstä nämä molemmat ovat, mutta kimmokkeena kumpaankin on vahvasti alkoholi. Olen yrittänyt tappaa itseni; olen yrittänyt panna taksikuskia matkalla baarista kotiin. Parisuhde päättyi n. kuukausi sitten ja olen irroitellut. Neljä miestä kahden viikon sisään, kukaan ei kiinnosta sen kummemmin, mutta kaduttaa, että olen antanut heille itsestäni tällaisen käsityksen. Viime bileissä olen ehkä harrastanut seksiä baarin vessassa. Viimeinen muistikuva on kun mies avaa housujansa. Selvinpäin en ikinä tekisi tällaista, en itseasiassa ole seksistä edes kovin kiinnostunut enkä siitä nauti. En tiedä, miksi juodessani muutun kaupungin pahimmaksi nymfomaaniksi.

Minulle on alkanut tulla mustelmia alkoholin käytön vuoksi. Ei siis siksi, että olen kännissä kömpelö, vaan koska verisuoneni eivät taida olla kovin hyvässä kunnossa. En juo päivittäin enää, enkä ole pitkään aikaan niin tehnyt. Ongelmani on tällä hetkellä se, että juon kerralla aivan liikaa. Tiedän olevani nyt siinä pisteessä, että jos en lopeta, sairastun. Tällä hetkellä teen pahaa vain itselleni, mutta pelkään, että vielä jonain päivänä satutan rakkaimpiani.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(1)

Location

Sandra

12.04.2015 18:14:29

Mä en tajua, miks ihmiset antaa miinusta tällasille tarinoille, joissa ihmiset kertoo avoimesti kokemuksistaan? Sori, alko vaan jostain syystä ärsyttää... Ymmärrän hyvin sun pointtis. Toivottavasti onnistut vähentään/lopettaan ennen kun satutat rakkaimpias. Se on ihan kamala tunne, tiedän kokemuksesta, ja haluisin saada niin monta päänaukomista takasin.