Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

En saa lähdettyä pois

Nimimerkki: Tähdetär

Olemme olleet yhdessä kohta seitsemän vuotta. Ei yhtään juhlaa jossa et olisi juonut. Ja usein häiritsevän liikaa vaikka toisin oli sovittu. Arki toimii mutta saatuasi alkoholia hieman se vie sinut mennessään. Tiedän menneesi olleen vaikea. Mutta juomisesi humalahakuisesti ei ole syytäni.

Nyt pelottaa, koska käytöksesi umpihumalassa on alkanut muuttua. Yrität puhua mutta saat sanottua vain yksittäisiä sanoja tai tavuja ja kuvittelet olevasi hauskaa seuraa. Mutta et ole pilaat aina mukana ollesssi minun juhlimiseni. Ja seuraavana päivänä olet kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Usein syytät minua juomisestasi. Viimeksikin sanoin jotain väärin ja se pilasi joulumme. En kohta jaksa tätä ja huomaan pelkääväni jos otat yhdenkin oluen. Taasko menee yli? Taasko juot umpikännit? Viimeksi juodessasi muutaman kotona en uskaltanut nukahtaa ennenkuin tulit nukkumaan.

Olen päättänyt etten enää anna anteeksi, rajojen vetämisen on alkanut. Saisinpa vain voimia ja uskallusta lähteä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(2)

Location

Elisabet

07.03.2021 13:05:22

Kuulostaa tutulta. Ihan todellakin. Yli 8.v ollaan yhdessä oltu ja oikeastaan koko aika hirveää juomista enemmän puolison puolelta, mutta myös itse olen siihen sortunut. Turhauttaa, kun itse yrittää olla juomatta tai niin, että harvoin ottaa niin toinen ei välitä mistään mitään vaan juo entiseen malliin. Kauhean raskasta on. Itse sitten humalassa välillä ja aika usein alkaa räyhäämään puolisolle ja aiheuttaa kauheita riitoja, kun ei jaksa tällaista elämää. Jotenkin ei osaa lähteä pois, kun on hyviäkin asioita suhteessa. Vanhempanikin ovat sanoneet, että pitäisi erota, kun aina on sama paha olo tuosta juomisesta. Järki myös sanoo, että ei toinen ihminen muutu, jos sitä ei itseä kiinnosta. Vaikeaa on, kun se välillä kuitenkin sanoo, että haluaa muuttua ja vaikuttaa yrittävän, mutta niin äkkiä taas lupaukset rikotaan. Anteeksi olen nyt juonut muutaman niin ei mitenkään järkevä kommentointi tullut. Olisi mukava kyllä jutella asioista vielä. Olen aika hiljainen ja en uskalla/osaa mennä puhumaan ammattilaiselle, vaikka tiedän, että se olisi tarpeen. Jospa tämä on jo edistystä, että voin tänne kirjoittaa. Toivoisin kirjoituksia muilta jatkossakin. Aloittajalle kaikkea hyvää. Samassa veneessä ollaan aika lailla tuon juovan puolison kanssa. 

Raitis alkoholisti

04.01.2022 15:39:51

Näen itseni nuissa tarinoissa juovana puolisona. Neuvona voisin antaa ja vaikka tämä tuntuu kylmältä, niin laittakaa alkoholisti valinnan eteen ja jos valinta on alkoholi, niin lähtekää. Se on oikeasti parasta mitä voitte juovalle tehdä, rakastaa ei voi raittiiksi vaan raittius valitettavasti ansaitaan juomalla. Jossain kohtaa kun huomaa mitä on menettänyt voi alkaa halu muutokseen,jos on alkaakseen. Voimia teille molemmille! Me alkoholistit teemme mitä vain, että saamme juoda, puhumme ja lupaamme kuun taivaalta ja tähdet kaupanpäälle, että voisimme jatkaa juomista.