Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

28.07.2020 | Alkoholi

Hei kuningas alkoholi, hirveä myrkky on etanoli

Nimimerkki: SavonKäveleväIhme

Joo, tässä aluksi hieman itsestäni: 33v mies, jota päihteet vieneet n20 vuotta. Olen kuvaillut itseäni lapsijuopoksi/viimeisen päälle sekakäyttäjäksi,koska tämä kaikki alkoi ollessani 13 vuotias. Isäni, kyllä hän oli alkoholisti, kun taas äitini ei. Isäni oli yksinhuoltaja, 3-vuorotyötä tekevä ”juoppo”.

Ja itse asiaan. Jo nuorena, todella nuorena, huomasin, että ”HEI, tämähän on kivaa, kun vetää kunnon lärvit!” (voi kun se olisi jäänytkin vain muutamaan kertaan).  Mutta ei, minä join tosiaan ala-asteella jo ensimmäisen viikon putken. Eihän silloin vielä krapulaa tullut, niin mikäs siinä, sitä oltiin olevinaan niin isoa poikaa että. Lisäksi välitin ala-asteelta käsin jo yläasteelle itse tehtyä kiljua. Olihan se helppo väsätä, kun tiesi miten tehdä (kiitos isän). Ylä-aste menikin itsellä (kappas kappas) työpainotteisena. Ei meinaan koulut enää kiinnostanut, vain juhlimen mielellään koko ajan. Yllätys ei ollut kovin suuri, että minä olin töissä autopurkaamolla ylä-asteen. Toisen asteen koulutus kesti tasan tarkkaan reilun vuoden. Sain tuossa ajassa hyväksytyt 8 opintoviikkoa (reilusta 40, jotka olisi jo pitänyt saada suoritetuksi). Jälleen koulut ei vain kiinnostaneet, koska alkoholi vei minua ja minä vedin alkoholia. Jos ihmettelette miten tuo on mahdollista niin vastaan: Helposti, olin täysin pitelemätön jo tuossa iässä. En jaksa kertoa noista juomakerroista, koska tästä voisi periaatteessa kirjoittaa kirjan jos toisenkin.

Olin 18-vuotias melkein 19, kun sain ensimmäisen viinakrampin, josta seurasikin sitten näitä 5-10pv katkaisujaksoja (tähän ikään 33 vuotta +80 kertaa/osa toki ollessa teho-osastolla). Minulla todettiin reilun 19v ikäisenä alkoholiepilepsia, sain useita kouristuskohtauksia. Yliopistollisessa keskussairaalassa neurologi totesi, että miten voi olla +50v ihmisten sairaus tässä iässä päällä. Totesin hänelle, että lasinen lapsuus on ollut. Kohtauksia todellakin alkoi tulla useasti, kieleen puremiset ja kaikki muu eivät estäneet tätä ”lapsijuoppoa”, joka oli jo kasvanut miehen ikään, enää juomasta.

Kävin useasti ajatuksia päässäni läpi, että miten ja miksi, mikä meni pieleen, mutta se oli jo liian myöhäistä. Kaverinikin olivat aina minua huomattavasti vanhempia. Ei ollut kohtalon toveria siinä iässä kenen kanssa keskustella. Tai no, oikeastaan suomeksi sanottuna ryypätä viikkoja/kuukausia putkeen.

On elämässäni tapahtunut kuitenkin jotain positiivistakin. Vuonna 2016-2018 tapasin maailman ihanimman ihmisen, jonka kanssa saimme lapsen 2017 syyskuussa. Toki liitto kariutui minun mokien/ongelmien ja idioottimaisuuden vuoksi. Olin lisäksi ruvennut taas juomaan enemmän ja enemmän. Lisäksi kun on tuota ADHD-ongelmaa hoitamattomana seassa, niin voitte kuvitella mikä sekametelisoppa siitä kehkeytyi. Mutta ei siitäkään sen enempää (edes OMAN lapsen syntyminen ei estänyt minua juomasta).

Lisäksi olen kyennyt pitämään pisimmillä 1v7kk ja useita 3-6kk raittiita jaksoja. Sekään ei varmaan yllätä lukijoita, että tämän herran tiet veivät jo nuorena vankilaan (useamman kerran), kaikki päihteiden vaikutuksen alaisena. Selvinpäin olen suhteellisen ujo ja erittäin rauhallinen.

Haluan kertoa tähän lyhyeen tarinaani sen, että tätäkin kirjoittaessani tämä herra 33 vuotta on kuntoutusjaksolla, aikeena jättää kaikki päihteet pois. Ajatus, joka on päässä on selvä: minä en lopeta käyttämistä, mutta minä pidänkin vain taukoa loppuelämän. Haluan nauttia, olla osana kasvattamassa omaa poikaani, ettei kasva samalla tavalla kieroon kuin hänen ”riekaleinen” isänsä. Tässä lukijat kaikille vähän pähkäiltävää. Lisäksi kaikki mitä kirjoitin on todellista ja kaikkea en voi muistaa. Alkoholi on vienyt lähi/kaukomuistia liiankin paljon. Olen nähnyt mitä päihteet antaa ja mitä se ottaa. Se vie sinulta ennenkaikkea ja ennenpitkää kaiken, aivan kaiken. Älä siis sorru alkoholiin tai muihin päihteisiin.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(3)

Location

rumpalinpaluu

30.07.2020 04:46:16

hyvin kirjoitettu. koen monia samaistumis kohteita.

Telepiste

11.09.2020 18:19:53

Hyvä kirjoitus, sai minut miettimään ja syytä on. Nyt kuukauden toinen 0 päivä, ja lisää tulee.

Juoppo juntti

13.09.2023 17:40:39

Hieno kirjoitus sai  miettimään omaa touhua. Viimiset 4-5v  ryypännyt kaikki rahat pois josta viiminen 1.5v joka päivä. Ja onhan sitä tietty muutakin vedetty. Suku täynnä alkoholisteja, paska lapsuus ja  nuoruus sekä  liuta tervyes ongelmia.Kaikki vituttaa  paitsi juominen ja ikää  on 21v.