Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

20.12.2018 | Alkoholi

Hirveä ilta. Mitä minä itselleni teen?

Nimimerkki: Epätoivoinen

Join viiniä ravintolan vessassa ja tarkoitukseni oli vain saada vähän lievennystä ja jatkaa sitten kotiin lasteni luo, olenhan äiti. Seuraava muistikuvani on että istun kivisessä ikkunattomassa huoneessa ja kaksi miestä huutaa minulle ”turpa kiinni”, ”istu paikoillasi”. Pelko valtaa minut, ajattelen että nämä kaksi ovat psykopaatteja, jotka viina-ongelmani vuoksi ovat saaneet minut siepattua ja aikovat tappaa minut, kunhan ensin ovat pelotelleet tarpeeksi.

Epätoivoissani alan itkemään ja huudan heille: ”tappakaa minut sitten nyt heti, mitä odotatte.” He huutavat taas ”turpa kiinni” ja ”istu paikoillasi”. Ja minä olen aivan kauhuissani. Silloin ovi aukeaa ja sisään tulee kaksi poliisia, ja tunnen itseni pelastetuksi murhaajilta, kiittelen poliiseja ja melkein halaan naispuolista poliisia helpottuneena. Pikkuhiljaa alan ymmärtää, että nuo kaksi miestä ovatkin vahteja, eivätkä murhaajia. Olin nukahtanut junassa ja minut oli otettu säilöön. Olin tuona hetkenä ja olen yhä ahdistunut ja kauhuissani ajatellessani mitä itselleni teen.

Jos minulla ei olisi lapsia olisin ehkä tappanut itseni, niin ajattelen. Mutta en voi edes henkeäni ottaa, pelottaahan sekin, ja en tiedä pystyisinkö siihen. Ja en voi tehdä sellaista lapsilleni. Heidän vuokseen minun täytyy elää, mutta en tahdo enää retkahdella, siksi aion nyt alkaa käymään AA::n kokouksissa. Yritän toivoa että saisin sieltä avun ja voiman ja että säästyisin retkahduksilta. Mutta pelottaa ja ahdistaa kuitenkin, ja en oikein jaksa uskoa että sellainen elämänmuutos todella voisi olla minullekin mahdollinen.

Tätä kirjoittaessanikin välillä välkkyy kuva viinilasillisesta silmieni edessä, toisihan se nopean lievennyksen, mutta tiedän että ahdistus tulisi vain takaisin. En tällä hetkellä tiedä mitä tulee tapahtumaan, kuolenko, tapetaanko minut, tapanko itseni, vai uskaltaisinko sittenkin uskoa että minäkin joskus pystyisin elämään ilman viinaa, ihan kokonaan ilman?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(5)

Location

Elly

17.03.2019 23:25:53

Muru, tsemppaa. Niin mäkin yritän. Meillä on lapset <3   

Sairaanhoitaja

21.10.2019 18:09:02

Täällä kanssatoveri... päivä kerrallaan

hehkulamppu

24.05.2021 01:11:09

kuulostat mitä minulle sattunut , koitan olla juomatta ahdistukseen, . häpeään kännimokastani, olikohan nyt viimeinen kasvojenmenetys

Väsynytäiti

30.08.2021 10:31:59

Täällä sama tilanne. Nyt aloin eilen etsimään apua...taas kerran. En tiedä miten tästä päästään eteenpäin.

muppeli

17.09.2021 14:34:38

Moi, Olen ihan samanlainen. Kaikki illat ei mene överiksi mutta useimmiten. Miten sitä saisi itsensä tajuamaan ajoissa, tai väliin ottamaan alkoholittoman? olen ollut aina meno mielessä, enkä jätä bileitä väliin, ja useimmiten muisti menee, viime aikoina olen törttöillyt kunnolla, niin että muut ja toki itse saa hävetä ja kaupan päälle päivystyksen tai lääkärin kautta. En aina juo umpikännejä, ja osaan lopettaa ajoissa, ainakin joskus. Mutta sitten joskus tulee se hetki, kun on mennyt yli (mutta muisti pelaa) ja asenne on "mitä v..tun väliä, anna mennä vaan" ja sitten ollaan taas kaatuiltu tai sekoiltu, huudeltu ties mitä hävyttömyyksiä. Mitä tämä on ja  miten voi oppia juomaan niin, että olisi kivaa?? koska se lasiskumppaa tai viiniä on oikein hyvää mutta pari pulloa ei.