Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

08.02.2022 | Alkoholi

Hurja päihde-elämäni, koska tää loppuu?

Nimimerkki: Viinimäen rouva

Mulla on tapana darrassa lukea näitä tarinoita ja suunitella, että itsekkin haluun lopettaa, tai edes olla ilman määrittelemättömän ajan. Mun ensikosketus alkoon oli 12-vuotiaana ja mikä fiilis! Yläasteella meni jo useita viikonloppuja /kk humalassa heiluen isoissa porukoissa. Ysillä mukaan tuli lääkkeet, mistä vaan pää meni sekasin ja pilvi. Ai että ku tykkäsin. 16-vuotiaana vetelinkin jo piriä, suoraan suoneen, luonnollisesti ja ihannoin ”live fast, die young” asennetta. No muutamia kertoja käytti läheltä, vahingossa ja tahallaan.

Jälkikäteen ajateltuna olin niin hyväksikäytettävä, että herättää jopa itseinhoa. Huonommissa ja paremmissa piireissä pyörin, mut pirin lopetin kerta laakista, samoin vuosia myöhemmin pilven. Eikä oo ollu ikävä. Suuren osan työelämästä oon ollu laivoilla ja siellähän sitä kuppia otettiin, välillä monta päivää. Samoin pitkillä lomilla. Hirveetä sekoilua, ex-tempore matkoja millon mihinkin ja rahan tuhlausta. Taksimatkat saatto maksaa monia satoja.

Töitä oon aina tehny kovasti, lähes joka paikassa, maissa tai merellä myös humalassa ja ainakin helvetin pahassa darrassa. En oo sen takia töistä ollut pois. Ihme kyllä, karisma on sellanen, etten ole koskaan saanut edes huomautusta, vaikka asiat on ollut tiedossa.

Nykyään oon onnellisesti naimisissa, omatahtoisesti lapseton ja vkot menee töissä. Tehdään miehen kanssa ihan hemmetisti töitä. Sit perjantaina on rentoutumisen aika (en oo aikoihin juonu viikolla). Nykyään juon ainoastaan purkki rieslingiä, en mitään muuta. Ei enää shottei, ei siideriä, ei paukkuja. Määrät on kohtuu pieniä max.3 litraa illassa. Enkä ees muista, millon oisin jatkanu seuraavana päivänä. Baareihin ei oo ikävä, törpötellään joko miehen kaa ja pidetään kivaa, tanssitaan ja kuunnellaan musiikkia, tai muutaman kaverin kanssa.

Ongelma on esim.se, ettei mulle kerkiä ees tulee nousuhumalaa nykyään vaan käännyn suoraan känniin. Ja ruokailu ei koskaan kuulu näihin iltoihin. Matkoilla ei juoda koskaan, ettei mee hukkaan päiviä. Mikä ihme siinä on, ettei saa riuhtastua itteään tästä viinin ikeestä. Välil ei tee ees mieli, mut juon silti. Haluan elämältä niin paljon muuta, et jos 41 vuodesta 29 on vahvasti menny enemmän ja vähemmän sekasin, nyt ois aika uudenlaiseen elämäntyyliin. Tahto on kova ja viimiset pari vuotta olen tätä puinut.

Oisko nyt se päätöksen hetki? Mahtava lukea muiden onnistumisista ja tarinoista. Inspiroitte.
 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(6)

Location

Ohis

08.02.2022 17:49:03

Olisi. 

Pakko kysyä

23.02.2022 08:51:27

Olikohan tekstissäsi kirjoitusvirhe vai tarkoititko oikeasti sanoa, että juomasi määrä on kohtuu pieni kun se on n 25 annosta illassa? (3 litraa rieslingiä illassa = 25 annosta) Muistan lukeneeni jostain, että naisen max annos kerralla saisi olla 5, joten kyllä tuossa suosistusrajat paukkuu ja taitaa tulla aika monen promillen humalakin. En arvostele, kyllä itselläkin on joskus lauantait, jolloin voi mennä parikymmentä annosta, mutta ajattelen sen olevan suurkulutusta, en kohtuu pientä. Siksi ihmettelin.

Viinimäen rouva

27.02.2022 09:01:50

Kyllä, juon yleensä sen 3 pulloa viiniä kevyestikkin. Nykyään määrä on jo pienempi, 2 litraa. Tiedän, että on iso määrä kerralla juotavaksi, mutta ajattelen sen niin, että laseina se on vaan 14 ja siihen menee 7h, eli lasillinen per puol tuntia. Niin se tuntuu kohtuu pieneltä. Ennenhän lähdin vielä baariin ja jatkoille tämän määrän jälkeen, että siinä tuli varmaan vedettyä sata annosta. Ja tuskin täällä kellään on varaa arvostella. Vertaan juomistani entiseen kulutukseen ja siksi puhun kohtuu pienestä määrästä.

Vanha Deegu

21.03.2022 20:58:13

Hei, mulla samantyylinen ongelma. Ennen pystyin juomaan kenet tahansa pöydän alle, mutta viime vuosina olen tullut parin punkkulasin jälkeen känniin ja en muista mitään koko illasta. Joskus jatkoin myös aamulla.Perhe ja ystävät vaativat lopettamaan. Nyt kohta 6 kk raittiina yhdellä retkahduksella. Kaipaan silti vielä juomista ja nousuhumalaa...

Viinimäen rouva

26.05.2022 16:23:51

Taas täällä haaveilemassa millon oikein saan elämäni raiteilleen. Tässä lomautettuna on tullut otettua jopa pari kertaa viikossa, tosin en myöskään jää krapulan takia töistä pois vaan sinnittelen. Olisi niin paljon kaikkea, mitä haluaisi tehdä, mut yks lause" tekisi mieli ottaa" niin mut on ylipuhuttu ja taas menee krapulan takia monta päivää hukkaan. Mun itseinho on valtava ja vaikka käyn terapiassa kuukauden välein ja sivutaan myös tätä juomista, sitä loppua ei vaan näy. Mutta tällä kertaa, nyt aion onnistua. Oonhan ennenkin pystynyt oleman kuukausia selvinpäin. Miksen siis nyt. Tästä se taas lähtee.  

Pömpeli1

09.06.2022 09:23:39

Samoissa tunnelmissa viinimäen rouvan kanssa,aivan kun mun kynästäni.Oon eilen tullut ryhmään,kun oma ottaminen askarruttaa hurjasti