Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

18.07.2013 | Alkoholi

Hyvin toimeentuleva tohtori

Nimimerkki: Tuija

Minulla on hyvä perhe, arvostettu palkkatyö, kaksi hyvinpidettyä rotukoiraa, rivitaloasunto, mies ja kaksi tytärtä. Vanhempi tytär on ulkomailla töissä Suomen konsulaatissa.

Kirjoitan tätä juotuani puoli litraa viinaa. Juon joka ilta vähintään tämän verran, onneksi sentään voin olla joitain päiviä juomattakin. Viinan juonti helpottaa oloani.

Myös mieheni on alkoholisti. Kun hän kävi työterkalla ihan perustarkastuksessa kesken työpäivän, terkka puhallutti hänet. Tulos: 1.5 promillea…Sen seurauksena terkka kirjoitti sairaslomaa loppupäiväksi. Loppuun laittoi: ”ei tarvetta jatkohoitoon”. Olen käynyt itsekin työterkalla, asiana ”alkoholi on minulle ongelma, haluan apua” mutta olen saanut hyssytyksiä: ”eihän sinulla ole työn kanssa mitään ongelmia”.

En minä töissä ole päissäni, tietenkään. Mutta ei se ole ihan ok, että töiden jälkeen pitää tissutella.
Kiitos ja anteeks.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(1)

Location

klaava

15.11.2017 17:05:35

Moi! Hieno juttu, että tänne kirjoittaa korkeasti kouluttautunutta väkeä. Koska yleinen ennakkoajatus on, että alemman sosiaaliluokan ihmiset ovat alttiimpia alkoholismiin, mutta sairaus ei katso ikää, sukupuolta tai ammattia. Ainoa asia, millä on merkitystä alkoholismidiagnoosin varmistuttua, miten toimia nyt. Ei kukaan halua olla psyykkisesti, tunteellisesti ja fyysisesti orjuutettu. Alkoholismi aiheuttaa kaikkia niitä.  Toivottavasti tämä ei tule liian myöhään, koska kirjoituksesi on jo vuodelta 2013! Koska olet havainnut ongelman, jatka sinnikkäästi avun etsimistä! Se löytyy jostain.