Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Isän juominen, äidin mielenterveysongelmat

Nimimerkki: Tyttövain21

Isäni käyttää alkoholia aina kun on stressaantunut töissä, mutta myös viikonloppuisin ja erityisesti lomamatkoilla. Olemme aikaisemmin puhuneet hänen juomisesta, siitä miten erilainen hän on (yleensä ei muista kovassa humalassaan). Äitini ja sisarukseni kanssa yrittänyt saada häntä hoitoon/lopettamaan. Siitähän on aina tullut kinaa. Ja kireät välit niin äidin kuin koko perheen suhteissa. Itse asun nykyään omassa kodissa eri paikkakunnalla, joten en tarvitse nähdä tai miettiä isän alkoholismia. Mutta kylässä käydessä ja lomilla sitä taas näkee kun olut ja viini maistuu.. Asia tuntuu pahalta, siitä ei voi puhua. Siihen on vain ollut pakko tottua.

Isäni ei ole väkivaltainen, mutta saattaa päteä, suuttua ja laukoa inhottavia kommentteja perheen kesken mm. äitiä kohtaan, mistä hän usein loukkaantuu ja isä ei muista aamulla tehneensä mitään nolona pyytää anteeksi asiasta mitä hän ei ole tehnyt. Ja se on niin säälittävää. Sitten isä kokee häpeää siitä.

Olen noussut isää välillä vastaan, kun sisarukseni pelästyi yksin ollessaan, mm. lastensuojeluilmoituksella. Siitähän tappelu syntyi. Tuntuu pahalta isän, äidin ja sisaruksen puolesta. Ja omasta puolestani. Kyläilessä heidän luona muistan myös niitä alkoholinkäytön ongelmapäiviä. Matkoilla kaikista eniten huolettaa se, että isä on niin humalassa, että hänestä täytyy huolehtia ja hän saattaa haastaa riitaa. Ja ulkomailla ei kukaan tunne paikkoja. Se siinä eniten pelottaakin.

Mietin missä saisi keskusteluapua puhua isän alkoholismista. Asian ymmärtäminenkin on  kestänyt aikaa. Äitini on huolissaan, että minun alkoholinkäyttöni on samanlaista kuin isällä. Isän isä kuoli alkoholiin/masennukse/itsemurhaan. Asiasta ei juuri puhuta. Ja oma ukkinikin kuoli alkoholismin aiheuttamaan haimasyöpään. Se on saanut miettimään omia elämäntapavalintojani. En halua, että minulle käy samoin.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(1)

Location

Nappi

30.01.2017 11:16:27

Ymmärrän täysin kokemuksesi. Toivottavasti olet löytänyt jo apuja, kuten mainitsemaasi keskusteluapua. Tältä sivustolta löytyy hyviä vinkkejä. Hyvää jatkoa!