Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

14.04.2015 | Alkoholi

Juomisen mahdollistaminen ja raha

Nimimerkki: Jartsu 65

Kohta tulee täyteen kaksi vuotta siitä kun aloitin juomaan enemmän tai vähemmän viiniä. Vaimoni osaa tehdä hyvää viiniä. Eläkkeelle jäin nelikymppisenä, ehjää kohtaa ei kropassani ole. Korvienvälissä se suurin vika on. Taloudellinen tilamme on huono. Vaimoni on tehnyt noin 300 litraa viiniä ja se kaikki on mennyt nahan alle. Kysyin viime viikolla ”Miksi sinä teet kokoajan viiniä?” Vastaus oli sinänsä häkellyttävä: ”Teen sen takia koska kalja ja viina maksaa eikä meillä ole varaa”.

Ajoin 90-luvulla vakavan autokolarin ja työkyky meni – kuten mielenterveyskin. Yritin uudestaan kouluttautua ja valmistuin vuonna 2000 kiinteistönhoitajaksi. Muutama firma otti minut töihin huonoin seurauksin: liikaa sairaslomia, lopulta olin työtön.

Kävin lääkärissä melko useasti ja mielenterveystoimistossa. Yritin kolmesti itsemurhaa. Viimeinen niitti oli kun jouduin eläkkeelle nelikymppisenä. Aloitin juomiseni niin, että join joka viikonloppu. Vuosien saatossa juominen tiheni kuten käyttömääräkin. Alkuun vaimoni hakkui minua alkoholiksi, mitä minä olinkin. Osasin ja osaan vieläkin esittää etten juo ainakaan paljon. Hoidan asiani ja teen omakotitalossa sen minkä pystyn. Jos pystyn, niin teen liikaa, joka johtaa taas juomiseen. Kulissi on meillä hyvä: on autot, kaikkia koneita, puusepänverstas jne.

Fyysisiä ja psyykkisiä vikoja minulla on paljon. Tässä lista: kummatkin olkapäät hajalla koitettiin leikata epäonnistui, selkä on todella kipeä välilevyn pullistumisia sekä nikamat toisissan kiinne, lonkka erittäin kipeä luu luutavasten, oikea polvi leikattiin kolmasti (ei onnistunut), fibromyalkia, astma, keuhkoahtaumatauti, mielenterveysongelmat, alkoholismi.

Kerron tämän siksi, että järki tulisi aivan alkoholismin alkuvaiheessa. Antabukset ei auta kun joillekkin, kyllä se antabus on korvien välissä. Tänään voi olla mahdollista lopettaa, jos en ota sitä ensimmäistä huikkaa. Tiedän entuudestaan, että selvinpäin minusta tulee vittumainen jätkä.

Mutta nyt aijon lopettaa vaikka viinipytty vieressäni pulputtaa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(1)

Location

Anonyymi

01.01.2016 12:01:23

Miten Jartsu onnistui, miten nyt menee? Uutta yritystä putkeen, jos tuli takapakkia!