Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

09.02.2015 | Alkoholi

Kaljaa joka viikonloppu

Nimimerkki: kaljaa joka viikonloppu

Se alkoi kun täytin 14v. Piti päästä kaverin kanssa viettää iltaa ja juoda kännit. Se oli silloin kivaa kun ei tarvinnut juoda niin paljoa että tuli känniin ja ei tullut krapulaa seuraavana päivänä.

No nyt olen 27v ja edelleenkin juon kun on viikonloppu tai joku juhla päivä esim. Vappu. Kaljaa menee perjantaina 16 kpl. Ja sitten lauantai aamulla pakko saada pari tasottavaa että pystyisi tekemään jotain. Sitten kun helpottaa niin sitten vaan kauppaan ja illalla lisää.. Sunnuntai aamu taas pari tasottavaa mutta ei kännejä. Maanantai ja tiistai menee krapulassa ja ahdistaa.

Miten tämmöisen viikonloppu juomisen saisi loppumaan. Ikävää kun jo torstaina ajattelen että jes perjantai tulee ja kaljaa vaan. Tuntuu etten keksi mitään muuta tekemistä viikonloppuisin kun juoda.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(3)

Location

Minäkin

12.04.2015 04:26:56

  Ole avoin aisteillesi. Hanki jokin kiva syy itsellesi, miksi haluat olla skarppina aamusta. Minulla oli sama joskus. Join. Join. Sitten aloin ajatella toisin. Ajattelin mitä hyvää tunnetta haluan. Juoksin mäen ylös ja tunsin kivan hengästymisen. Ajattelin, että tämä on niitä tuntemuksia, joista olen nauttinut...mutta kun juon, niin en voi lähteä juoksemaan milloin vain.. Se hyvä tunne...se oli kuin lapsuudesta. Lapsena  en tarvinnut kaljaa hyvään oloon. Aloin ajatella, että enhän sitä siis oikeasti tarvitse. Aloin hakea hyviä tunteita vanhoilla keinoilla. Aamulla ylös...ihana aamupala. Se hyvä fiilis, kun en ole pöhnässä. Voin milloin vain lähteä,lenkille, jos haluan. Voin milloin vain lupautua tekemään jonkin asian tai kuskiksi, kun tiedän että ole skarppina. Voin luottaa itseeni, että olen selvinpäin, etten ole turta. Siinä olisi yksi vinkki. Kävin myös al anonissa muutaman kerran. Sain siltä hyvän sysäyksen itsen ymmärtämiseen ja uusiin juttuihin. Siihn silmäni tai sieluni avautui ymmärtämään, mistä minä tulen ja mistä minun syyllisyyden tunteeni saavat pontta. Suosittelen kokeilemaan, jos vaikka tiedät, että suvussani on jokin painolasti esim. alkoholismia.         

AikoinaanSamanlainen123

06.11.2020 09:34:57

Hei, itse olin aikoinaan samanlainen. Odotti viikonloppua että pääsee juomaan. Sitten kun oli tarkoitus joku viikonloppu olla selvinpäin niin halusi juoda kovasti ja usein se perjantai meni juomatta. Viimeistää lauantaina sitten piti avata korkki. Se oli sellaista kierrettä, jos ei juonut oli kuivahumalaa. Olen ollut pääasiassa viikonloppu juhlija. Muistan kyllä ne joka perjataiset suun napsunnat :D Enää ei napsu / Tänä päivä en juo enää alkoholia. Lopettaminen vaati sellaista henkistä valmistautumista. Hienointa on ollut huomata, mitä kaikkea muuta ympärillä on olemassa. Sain pikku hiljaa vuosien varrella vähennettyä vkl juomista. Lopulta lopetin vkl juomiset kokonaan. Yhtään en kadu etten enää juo ja sitä tajuaa millaisessa joka viikonloppuisessa oravanpyörässä sitä on elänyt. Tarpeeksi pitkään kun on erossa alkoholista alkaa asioista nauttia erilailla. Katsoo asioita erilailla ja huomaa, mitä kaikkea sitä voi tehdä ilman alkoholia. Surullista tässä on se, että muutamat ystävät joita ehkä luulin paremmiksi ystäviksini on ottanut etäisyyttä. Johtunee siitä, että he ovat kuitenkin jatkaneet omaa vkl "juhlintaa". Elämää fiilistelee erilailla ilman alkoholia. Tietysti niitä tunne-elämän ongelmia/tuntemuksia tulee vastaan, mutta kun ne ottaa vaan vastaan ja käsittelee  ne läpi niin kyllä se sitten helpottaa.

Nisti

27.01.2023 01:34:15

Välil tekis mieli käyttää huumeita ja dokata mut eihän voi. Istu alas ja ja kelaa asioitas