Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Miksi?

Nimimerkki: tuntematon

”Miks sä käytät?”

Taustoja en jaksa kertoa. Tulis liian pitkä teksti. Sanotaan vaan näin: ”Olen sinun omatuntosi, minä opetan sinua kulkemaan tietäni. Otan kaiken sinusta. Vien ja vien, kunnes ei ole enää mitään annettavaa. Minä hallitsen mieltäsi. Sinä tulit minun luokseni, en minä sinun luoksesi. Jos otat kädestäni, vien sinut helvettiin. Minun nimeni on huume – tuntematon.”

Kohtia tekstistä, joka on aivan totta. Jäin itse koukkuun amfetamiiniin, monien erilaisten kokeilujen kautta. Kokeilunhalu oli niin suuri, että se vei mennessään. ”Kokeilen nyt tota vähä. No jos ny totaki.” Se kenellä
jää kokeiluun, voi olla ylpeä itsestään ja kiittää omaa riippuvuustasoa. Niin mäki ajattelin, että oon tarpeeks vahva lopettamaan.

Ensimmäisen kerran vedin piriä 4 päivää. Tottakai nenään ensin. Viimeisinä päivinä, nenän kautta ei tullut samanlainen olo enään. Muut piikkitti, lopuks minä myös. Loppujenlopuksi otin eri lääkkeitä, että sain nukuttua, oli pakko. Keho ei tuntunut enää omalta, oksetti ja tuntui että kohta kroppa pettää. Pelotti.

Kun heräsin koko kroppa tärisi, tuli hiki ja olin tosi kärttynen. Menin polttamaan kukkaa, mutta olo oli edelleen hirveä. Join muutaman kaljan ja poltin paljon. Lopulta otin lisää lääkkeitä, että sain nukuttua. Taas kaverit tulivat tarjoamaan. Otin ja sama jatkui… Määrät kasvoivat ja kaikki jäi.

Vanhemmat eivät tienneet mitään. Kaverini tuli käymään ja muistan sanat todella tarkkaan:”Jos et liikkuis nii luulisin et oot kuollu, lopeta.” Mä vaan nauroin kun näin halluja samalla.

Ajoin autolla todella sekaisin ojiin ja tolppiin, varastelin autoja ja olin tosi pahassa kunnossa.

Omalla tavalla aika surullista, että lopetin koska jouduin katkolle. Nimenomaan jouduin koska olin vielä ala-ikäinen. Vaikka pääsin eroon kamasta ja kamaa käyttävistä kavereista, se on joka päivä ajatuksissa.. Selaan keskusteluja niitten kanssa keneltä olen saanut/ostanut. Mietin laitanko viestiä vai en? Millon tulee olo, että laitan? Millon eksyn taas samaan porukkaan?

Tällä hetkellä käytän lääkkeitä, olen masentunut ja kärsin kaksisuuntaisesta mieliala-häiriöstä. Juon usein, käytän vieläkin kannabista.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(3)

Location

Eksynyt valkoinen lammas

13.01.2016 22:33:22

Surullista lukea mitä olet kokenut. Mutta se mikä on positiivista on se, että pystyt kertomaan avoimesti asiasta, kaikki ei siihen pysty. Mun neuvo sulle olisi sellainen että poistat kaikkien niitten "kamaa käyttävien" kaverien numerot ja yhteystiedot etkä ota niihin mitään yhteyttä, vielä parempi jos vaihdat numeroa ettei he saa sinuun yhteyttä. Olet arvokas ihminen eikä sinun pidä "tappaa" itseäsi, ei itsesi eikä muitten avustuksella. Itse tuossa omat tarinani kerroin en tiedä oletko lukenut mutta mä käytin melkein kuukauden piriä milloin enemmän milloin vähemmän ja kyllä se niin nappas mukaansa että itseänikin hirvitti. Kunnes sain tietää että olen raskaana. Alkoholi ja huumeet jäi siihen paikkaan. Se että on hyvin vaikea antaa itselleni sitä anteeksi että olen vetänyt huumeita. Se oli pieni vaihe elämässä joka oli määrätty mun kokea ja siitä olen onnellinen että pääsin irti siitä, ties missä olisin nyt. Joten koita ottaa itseäsi niskasta kiinni ja miettiä positiivisia asioita elämässäsi (tiedän hyvin vaikea niitä välillä löytää) ja katsoa maailmaa erinäkökulmasta, miettiä mikä on tärkeää ja mihin kaikki johtaa. Onko sulle tulossa jotain vielä paljon parempaa, mä uskon että on :) Tsemppiä !!

tuntematon

05.02.2016 00:01:02

Joo tuntuu helpolta kertoa täällä niinkuin asiat on, koska ei tarvitse pelätä että joku tietää kuka mä oon tms. No kirjotin just, no "jatko-osan " miten nyt menee ja jos se julkaistaan niin jos kiinnostaa käy lukemassa! -Miksi pt.2 ? Joo, se on kyllä petollinen. Luulet että ei siihen voi kuukaudessa koukkuun jäädä mut miks tosi moni on jokatapauksessa koukussa? Ihana kuulla et joku on noin fiksu ja lopettaa kaman käytön kun raskaaksi tulee, tai siis silloin viimestään! Pahalta tuntuu kuunella niist "narkkarivauvoista".. kyllä tästä selvitään, päivä päivältä! :) Tsemppia sullekkin! ♥

admin

09.02.2016 12:23:52

Päihdelinkin toimitus välittää tarinalle jatkoa (huomaathan, että päiväkirjatyyppiseen kirjoittamiseen soveltuu paremmin Päihdelinkin keskustelualue): No. Jos ootte lukeneet ton edellisen "miksi"-tarinan niin tässähän on nyt vähä jatkoa.. Näin suoraan sanottuna muutama päivä tekstin kirjottamisen jälkeen, sorruin kaveriporukassa taas käyttämään. Kaikki rahat on mennyt, välit vanhempiin ja koko ajan alkaa tuntua et riippuvuus iskee. Ellei ole jo iskenyt, taas. Kumpa olis vaan sormia napsauttamalla kuivilla, koska "viekkarit" ovat aika todella vitun kamalat. Keltä mä pyydän apua? Tiedän että katkoööa en tulisi pysymään, ehkäpä mä tarvisin jonkun joka tukis eroon pääsemisessä, ei satuttais ja olis itekki käyttämät. Miten taas yllättäen sotkeuduin siihen paskaporukkaan kun hetken aikaa meni jo hyvin? Syy siihen on se että tosi usein tulee yksinäinen olo jolloin ne vanhat "normaalit" ystävät eivät haluu olla tekemisissä koska käytän. Ja ne uudet- gosh. No koitan selventää päätä ja yritän päästä kotiin. "Everything you own, ends up owning you."