Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

22.02.2016 | Alkoholi

Millä täyttää tyhjiö?

Nimimerkki: Tuskainen...

Olen 54v nainen. Kaksi lasta ja nyt kaksi ihanaa lastenlasta. Elämääni alkoholi astui jo lapsena isäni kautta joka oli alkoholisti. Siitä sitten tutustuin alkoholin ”ihanuuksiin” heti 18 vuotiaana. Selviäkin vuosia monta vuotta takana mutta nyt viimeiset 10 vuotta ”kevyttä” ja rankempaakin juomista.

Viimeisin tikki viime keväänä oli kun isäni kuoli ja samana päivänä tuli irtisanomislappu kouraan kun firmamme myytiin. Siinäpä oli hyvä syy juoda taas. Irtisanomisaika töistä työvelvotteisena oli puoli vuotta, onnekseni firman henkilöstövastaava otti ”puhutteluun” ja tilasi ajan työterveydenhoitoon joka ohjasi minut A-klikalle. Sain sieltä lääkeavun hetkelliseen krapulaan. Sanottiin että pitää tulla uudestaan ilman ajanvarausta… Menin, kävin jollain ”teraupeutilla” viitisen kertaa, juteltiin miltei säästä kun ei muuta puhuttavaa tuntunut olevan, paitsi tällä hoitajalla joka kertoi että hänet on koulutettu tähän ja muuta turhaa keskustelua. Lopetin koko homman koska tuntui turhalta. Koin että minua ei koettu todelliseksi alkoholistiksi ja väheksyttiin.

Nyt olen ollut kuivilla neljä kuukautta. Avomies ottaa viitisen olutta illassa ja huomaan että nyt se on alkanut ärsyttää minua koska omat mielihaluni kasvavat. Tänään ostin sitten punaviinin, harmittaa. Haluaisin kysellä miten muut pääsevät tästä hetken mielijohteesta yli?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(3)

Location

Alana

29.03.2016 02:54:50

No kylläpä oli harmillisia vastoinkäymisiä vielä samana päivän :( Ei ihme, että sortuu juomaan Vaikee vastata kyllä tohon, miten hetken mielihaluista pääsee yli... Itekin oon sitä niin monesti miettiny. Siinä ei tunnu oikein noi syvään hengitykset auttavan, mitä niin monessa "ohjeessa" neuvotaan tekeen. Mä piirsin ittelleni A4:lle sellasen "risteyksen", jossa oon valinnan edessä juodako vai eikö juoda. Siinä on siis lueteltu, mitä tapahtuu sen jälkeen kun oon valinnu tietyn "tienhaaran", eli periaatteessa ihan vaan plussat ja miinukset, mutta kun katon sitä risteystä vähän niin kun karttaa, eli mitä kohti oon menossa, niin se tuntuu jotenkin ehkä vähän erilaiselta, kun vaan pelkät hyvät ja huonot puolet paperilla. En tiedä oliko yhtään mitään apua, mutta kunhan nyt aikani kuluks kirjottelen, kun on niin tylsää

pete

31.03.2016 15:26:20

juomisen tilale on löydettävä jotakin. Liikunta on yksi parhaista korvikkeista juomiselle. Saat hyvänolon tunteen ja kunnon kohotessa mielikin virkistyy ja silloin on helpompi pysyä irti päihteistä.

Anonyymi

08.10.2018 18:24:08

Uimahallille.