Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Miten vedin itseni tällaiseen kierteeseen

Nimimerkki: Huhtari

Hei!

Olen 15-vuotias tyttö ja aloitin huumeiden käytön 14-vuotiaana. Minulla on hyvä perhe, jossa vanhempani ja sisarukseni käyvät kaikki töissä ja sisaruksilla on omat perheet. Olen aina jotenkin poikennut perheeni normeista, olemalla hyvin äkkipikainen ja omistamalla hyvin vahvan persoonan. Kun kerroin vanhemmilleni, että tarvitsisin ammatti apua ahdistuksen ja masennuksen tunteisiin, he vain tokaisivat, että tuo on vain murrosikää eikä siskojenikaan tarvinnut ikinä kääntyä nuorempana ammattilaisten puoleen tuollaisissa asioissa. Tietysti olin tympääntynyt, mutta annoin asian olla. Ja kun itse menin terveydenhoitajan luokse hän tokaisi, ettei usko minulla olevan oikeastaan mitään ongelmia, koska tunsi äitini ja sanoi, että hän kyllä osaa kasvattaa hienon tytön minusta ilman ammattiapua.

Niin ei kuitenkaan tapahtunut. Ensin se alkoi vain siitä, että käytin alkoholia koko sen kesän ja syksyn. Marraskuun puolella se kääntyi siihen, että minulle ja ystävälleni tarjottiin loleja (ksalol), joita itse napsin todella tiuhaan tahtiin, taas kun ystäväni yritti kertoa minulle, että se ei ole kauhean hyvä idea, kunnes itsekin alkoi niitä napsimaan. Käytin siitä päivästä noin pari kuukautta loleja ja muita rauhoittavia + alkoholia.

Sitten se meni siihen, että aloin polttaa pilveä, jonka jälkeen hairahdin essoihin (ekstaasi). Jäin melkein kiinni, mutta hyvillä valheillani en jäänyt ollenkaan kiinni. Ajattelin sen sekoilun olevan siinä ja lopetin hetkeksi ja siirryin taas käyttämään alkoholia, mutta se meni siihen, että join keskellä viikkoa ja koulun vessassakin saatoin hörppiä koskenkorvapullosta hörppyjä ennen tuntien alkamista.

Sitten se taas siirtyi siihen, että vedin essoja ja subua. Sitten se loppuikin ja nyt olen 3kk polttanut aamusta iltaan joka päivä pilveä.

Jos mietitte mistä sitä rahaa minulle satoi, kävin kesätöissä. Kaikki rahat päihteisiin ja vanhempien synttäri- ja joulurahat myös, viikkorahat myös…. Oma käyttöni varmasti alkoi siitä kun tunsin itseni yksinäiseksi ja se menikin siihen, että vedin päihteitä mielummin yksin kun kaveripiirissä. Oli vapauttavaa nuokkua yksin omassa huoneessa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(2)

Location

Mummonen

30.12.2022 06:13:08

Hae uudestaan apua, tarvitset sitä! Joku vielä uskoo sinua ja kuuntelee. 

Anonyymi

13.06.2023 10:45:49

Siellä se Ranta-aho myhäilee linnassa kun toi (muun muassa) tätä Ksalol-paskaa Suomeen. Hän on kuulemma "liikemies". Loppukäyttäjät ovat sitten esim. juuri 15-vuotiaita tyttöjä. Kirveellä olis töitä...