Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

12.09.2019 | Alkoholi

Morjens taas

Nimimerkki: Discovery

En tiedä minkälainen ilmapiiri täällä palstalla nykyisin on, enkä jaksa sitä nyt alkaa selvittää. Sain täältä palstalta aikoinaan (olisko n. 12 – 14 vuotta) voimaa oman käyttöni lopettamiseen. Jotakuinkin 4 vuotta pysyin juomatta. Olihan se elämäni parasta aikaa. Pystyin jopa vaihtamaan työpaikkaa ja vielä opiskelemaankin. Nyt on tuo tuurijuoppous taas alannut vaivata. Joko haen Alkosta ison lastin ja kaupasta kaljaa lisäksi tai sitten jos sitä on liian vähän, koitan kännipäissäni hankkia sitä lisää.

Kun on ikää lähes 60 ja erilaisia muitakin vaivoja, tasapaino ei tahdo pitää, ja jalat menee alta ihan itsellään. En tiedä mitä tästä tilanteesta syyttäisi. Omaa muuta kuin alkoholisairautta, kun ei pysty tekmään fyysisiä juttuja juurikan, laimeaa parisuhdetta, vai nykyistä työtä joka kuitenkin kuormittaa vaikka osa-työkyvyttömyys eläkkeellä olenkin. Kyllähän se syy on tietty mun korvien välissä, mutta kun ei jaksa ja tulee semmoinen riittämättömyyden tunne.

Paljon olen keksinyt mielenkiintoisia harrastuksia ja tehnyt monenlaisia konsultointiprojekteja, mutta kun mikään ei tahdo kiinnostaa tarpeeksi. Pitäis jaksaa hankkia mielenkiintoinen harrastus joka ei veisi voimia liikaa eikä rasittaisi ergonomisesti. Koitan nyt taas seurata tätä keskustelua täällä, jospa siitä saisin taas jonkinlaista vertaistukea.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(2)

Location

Alkoholi yrittää viedä pitkän raittiuden jälkeenkin

28.09.2019 23:33:12

Hei, minulla sama, että pitkiä aikoja juomatta ja sitten tulee piikki, jolloin mitä ihmeellisimmillä verukkeilla alkoholi löytää tiensä takaisin elämään. Onneksi viimeksi kestänyt raittius oli niin pitkä että nyt 1,5 kk tissuttelu ei ollut kovin runsasta, mutta silti tuntui pelottavalta luisua vanhaan. Olen jakson tänään taas katkaissut, mutta mieli on sillä tavalla väsynyt, että motivaatio tahtoo olla usein hukassa vaikka mielekästä tekemistä on, silti juominen kiinnostaa ja olen masennukseen taipuva ihminen. Kuitenkin olen onnellinen, että tämän viimeisen retkahduksen aikana missään vaiheessa en ollut humalassa vaan käyttö on ollut hyvin maltillista eli jotain kuitenkin on muuttunut pitkän raittiuden myötä. Nyt uuteen yritykseen ja täysraittiuteen. 

Katsoin12

01.12.2019 14:34:42

Hei, Sain eilen aamulla poikki. En luota itseeni,otin antabuksen.Viikon ajan joi, en kovia kännejä eikä krapulaa aamulla mut joka aamu ahdisti kun olin juonut. Tilanteeni vaikea..Olen aikaisemmin luottanut terveydenhoitoon mutta enää vaikea luottaa.Joskus olen ollut katkolla,itse olen hakeutunut mutta en tiedä voiko/uskaltaako sinne enää mennä jos tilanne vaatisi.Katkon lääkäri toimi tosi eettisesti väärin..pyysi myöhemmin anteeksi..En täälläkään uskalla avautua.Ei ole varaa yksityis puolen hoitoon ja kunnallinen puoli näyttänyt mitä on.Sanotaan, että apua saa kun hakee.Näin ei valitettavasti aina ole.Ilman rahaa.