Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

11.02.2020 | Alkoholi

Nainen alkoholisti

Nimimerkki: Hinkings1

Sairastuin alkoholismiin avioeron jälkeen pikkuhiljaa, vuosien saatossa. Eron jälkeen aloin käydä baareissa työkavereiden kanssa. Hauskaa oli mutta vuosien saatossa alkoholin käyttöni lisääntyi, aloin käydä baareissa yksinkin, aina kuin mahdollista niin etteivät työt kärsineet, vielä tuossa vaiheessa oli”hauskaa”. 

Pikkuhiljaa alkoholin käyttööni tuli surumielisyys, häpeä.. kun sammuin baarin vessaan välimerkin jälkeen. Myös yhden illan suhteita oli paljon.. vihasin välillä itseäni niiden vuoksi.. en saanut niistä mitään, kostoa exälleni joka petti minua avioliiton aikana.

Muutin toiselle paikkakunnalle.. alkoholin käyttööni lisääntyi, soitin ensimmäisen kerran aa auttavaan puhelimeen, en ollut valmis apuun jota minulle tarjottiin.. En ymmärtänyt tilannettani..

Muutin taas toiselle paikkakunnalle, työt hoituvat mutta usein eksyin baariin aina kuin töitten puolesta mahdollista. Irtosuhteita oli paljon, myös pitkä etäsuhde joka päättyi liikaan juomiseeni. Hän soitti kaksi kertaa väkivaltaisen käyttämiseni vuoksi poliisit paikalle.. putkaan jouduin.

Etäsuhteeni päättyi, muutin taas paikkakuntaa, työt hoituvat edelleen mutta join aina kuin mahdollista.. siideriä, viiniä, enimmäkseen mietoja. 

Tapasin nykyisen mieheni.. toipunut alkoholisti. Hän vei minut ensimmäiseen aa palaveriini. Ensimmäinen palaveri kokemukseni oli hämmentävä, ihmiset olivat kuin yhtä suurta perhettä, tunsin itseni ulkopuoliseksi, minut ensikertalaisena ”nostettiin” palaverin tärkeimmäksi. Oli ahdistavaa. Mutta pikkuhiljaa aloin käydä aa:ssa. En ole vieläkään saanut pysyvää raittiutta, olen masentunut..

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(4)

Location

Piipaa

20.03.2020 15:11:56

Tsemppiä sinulle! Pystyt siihen kyllä  Jatka vaan AA:ssa käymistä, vähitellen hyvä tulee. Muista, myös masennukseen kannattaa hakea apua. 

Beatavista

05.04.2020 21:51:36

Tarinasi kuulostaa hyvin tutulta. Minäkin uskon, että juomisen taustalla on usein suru ja masennus. Itse olen vasta lähtenyt hakemaan apua

Helena Virtanen

18.01.2021 20:19:19

kuulostaa niin tutulta.. tsemppiä  

Ailahelena

24.09.2021 14:58:08

Näinhän se on, olen käynyt Aa: saa n 10 vuotta sitten. Nyt taas juon, joka päivä, teen työt, hoidan kotityöt, olen esimerkillinen avovaimo, mut 6-10 light lonkerot menee joka päivä. Tiedän et mulla on se ongelma, mut mitä helvettiä teen?