Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

17.06.2013 | Alkoholi

Onko enää tulevaisuutta tai ketään joka auttaisi?

Nickname: juoppo(ko)? ()

Olen miettinyt tässä vähän omaa elämääni tällä hetkellä että millaista se on…

No viikonloput ja jotkut arki-illat menee ryypätessä. Eli juon todella usein, pilaan elämäni sillä, en osaa enää lopettaa.

Muutama kaveri on sanonut mulle että juon liikaa, mutta se ei auta. En osaa enää itse lopettaa juomista vaikka kuinka yrittäisin! No ei auta asiaan sekään että kaikki kaverini ryyppää myös usein: yleinen lausahdus on ”kyytiin pääsee vain ne ketkä juo”. Eli toisin sanoen jos haluan olla kavereitteni kanssa niin minun pitää juoda. Kaveriporukan vaihto on tietenkin yksi vaihtoehto, mutta mistäs lähen ettimään uusia kavereita? Ei mulla ole muita kuin noi, joille oon vaa varakaveri ja nykyään en edes sitäkään. 🙁

Jos en ole ryyppäämässä, niin olen kotona syömässä ja kokoajan ramppaamassa tupakalla. Koulussa käyn aina silloin, kun en pode darraa. Onko tää sit se hyvä elämä? Minkälainen on hyvä elämä?

Olen menettänyt kokonaan itsehillintäni: ei tarvitse kuin pari kertaa pyytää niin olen aina mukana tekemässä kaikkea tyhmää. Alkoholin takia menetin entiset kaverini, he vihaavat minua. Ja melkein kaikki nykyisetkin, minulla ei ole ystäviä tukemassa ongelmien tullessa.

Perheelle valehtelen aina saadakseni rahaa, että voisin ostaa kaljaa.En halua valehdella, enkä ainakaan halua olla mikään tuleva alkoholisti! Mun elämä menee ohi kokonaan: niitä päiviä on, joista en muista yhtään mitään. Vuoden ajalta en muista oikeastaan paljoakaan.

Olen monesti miettinyt mikä on syyni alkoholin käyttöön? Yksi syy saattaa olla se, kun kerran minua hyväksikäytettiin. Tai voi se olla sekin, kun koko kaveriporukkani ”hylkäsi” minut joskus kauan sitten. En tiedä.

En enää tunne nälkää,surua enkä iloa. En itke ikinä. Jos itkettää niin puren hammasta: en halua näyttää muille mitä tunnen. Apua mä en uskalla hakea, en vaan pysty. Oon yrittänyt, mutta siihen se sitten on aina jäänytkin. Onko mulla minkäänlaista tulevaisuutta? Sitä ei tiedä. Joskus sit mut voi varmaan löytää jostain ojan pohjasta ryyppäämässä..?

Alotin about joskus 3 vuotta sitte ryyppäämään usein. Kerralla juon 12-15 kaljaa tai sitten 1 viinapullon + pari kaljaa lisäksi (joskus juon vain 1-4 kaljaa kotona. Viiniä menee myös aika usein. Juon 3-6 kertaa viikossa.

Elämäni sisältö: Perhe (onneksi ainakin viällä toistaiseksi), TUPAKKA,ALKOHOLI ja RUOKA. Eikö kuulostakin helvetin hyvältä…? Tällä hetkellä ei ole jäljellä enää kuin 2 kaveria. Kukaan muu ei enää soittele tai vastaa edes viesteihin. :S Tälläinen on mun elämä: 18v ja juoppo/tuleva juoppo!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(1)

Location

Kuhankeittäj9

28.01.2015 18:18:25

Olen vanha alkoholisti, töppäillyt ihan tarpeeksi elämässäni, joten nyt en enää juo. Eräänä aamuna päätin, että seuraavan tunnin aikana en ota mitään, meni päivä ihan huomaamatta, tietysti alun innostus vaikutti asiaan. Seuraavan yön nukuin huonosti, mutta järjestin itselleni niin paljon tekemistä, etten ajatellut kaljaa ensinkään. Illalla olin tosi väsynyt, nukuin 10 tuntia. Taas kävin peilin edessä, enpähän juo tänäänkään, en. Etenin tunti tunnilta, sitten päivä päivältä. Nyt takana on jo viikkoja, pian kuukausi. Vointini on hyvä, touhuan kotiaskareita ilomielin ja nukun ilman lampaiden laskemista. Suurin syy lopettamiseeni oli rahatilanne. Laskin, että n. 600€ kuussa menee kaljaan ja rahapeleihin, eikä talous kestä sitä millään. Aloitin vapaaehtoistyön osa-aikatyöni lisäksi. Osaan iloita kummastakin ihan toisella tavalla kuin kaljapöhnäisen illan jälkeen. Hakeuduin vanhusten pariin, sain arvokasta tietoa autettavista vanhustyöstä vastaavalta henkilöltä.  Tee päätös, etene pienin askelin, hanki jotain uutta elämääsi ja palkitse itsesi aina kun olet saavuttanut jotain. Kerro perheellesi asiasta, saat varmasti tukea. Ota osaa kotitöihin, opettele muutama ruokalaji, joita kokkaat. Ilo touhuamisesta palkitsee välittömästi. Hakeudu raittiiseen seuraan, esim. urheilu- sellaiseen tai vaikkapa ala käydä kirjastossa viikottain. Lue dekkareita tai mistä eniten pidät. Ja kirjoittele tälle palstalle. Olet mielessäni ja toivon sinulle rohkeutta sekä sinnikkyyttä.