Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

02.01.2018 | Muut tarinat

Orgasmi ilman hyvänolontunnetta

Nimimerkki: Elämä rikki

Meitä on moneksi, ja yksi ihmisryhmä on sellainen, joka tuntee olonsa epämukavaksi ihmisjoukossa. Samoin hän ei osaa nauttia ns. kollektiivisesta juhlista, tapahtumista. Hän ei ole yksinäinen, mutta voi elää yksinään.

Hänen diagnoosi on masennus, anhedonia. Anhedoniasta kärsivien aivotoiminta on ylikierroksilla, sillä sairaus pakottaa ihmisen toimimaan normaalissa elämässä vaikka ovatkin samaan aikaan lähes turta, tai ei tunne kuin laimeita tunteita.

Työelämässä tilanne voi johtaa ongelmiin, jos ei ole työssä vaaditaan sosiaalisia taitoja. Avioliitossa on yleensä vaimon vietävissä, koska anhedoniaan sairastunut ei ymmärrä ympärillään olevia sosiaalisia viestejä.

Jos kuulut tähän ryhmään, kärsit masennuksesta. Yhteys vaimoon voi olla kiihkeä, mutta oma orgasmisi on pinnallinen (putkien tyhjennys), eikä toivottava syvä koko kropan lävistävä ograsmi, jonka kuvailemisen jätän lukijalle.

Olen saanut yhden ainoan orgasmin, ja sen sain teininä kun tutustuin itseeni. Sitten äiti kuoli ja nyky termein masennuin. Jokin niksakti minussa pahasti, ja voin harrastaa seksiä vain kännissä. Tämä nautinto ”vietiin teinipojalta”, mutta viinan se toi tilalle. Olin turta ja ujo, mutta viinassa olin ihminen, normaali.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(2)

Location

Tietoa

04.06.2023 13:30:12

Söitkö jotain lääkettä kun tämä tila puhkesi? (Antibiootti, masennuslääkkeet, isotretinoiini, allegialääke)? Erityisesti masennuslääkkeet, joista eniten SSRI ja SNR lääkkeet aiheuttavat juuri tuollaista pysyvää/ pitkäaikaista aivovaurioita. Joillain onekkailla oireilee vain käytönaikana, joillain puhkeaa vasta lääkkeen lopetuksen yhteydessä tai jää pitkäaikaiseksi jo yksittäisestä pilleristä. Aivovauriot ovat yksilöllisiä voimakkuudelta ja laajuudelta: (seksuaalisuus, (sosiaalinen) tunne-elämä, motivaatio, kognitiiviset toiminnot..) On paha virhe alkaa hoitaa lääkkeistä alkanutta tilaa uusilla lääkkeillä. Tilasta löytyy lisää tietoa mm. nimillä PSSD eli post-SSRI sexual dysfunction. Potilaat jäävät tilan kanssa ilman tukea, diagnoosia tai ymmärrystä. Tosin euroopassa diagnoosi on virallistettu hiljattain.   

anhedoniastakärsivä123

02.03.2024 16:06:01

PSSD ja anhedonia ei valitettavasti parannu ilman tehokasta lääkettä pramipexoli on tehokkain hoitomuoto anhedoniaan se toimii dopamiini agonistina tässä hyvä video pramipexolista anhedonian hoidossa: https://www.youtube.com/watch?v=1GMxfexRMHg