Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Parisuhde alkoholistin kanssa

Nimimerkki: väsynyt

Moikka. Olen 20v nuori nainen ja olen puolisen vuotta sitten tavannut muutaman vuoden vanhemman poikaystäväni. Asumme molemmat omien vanhempiemme kanssa, eri paikkakunnilla. Alusta alkaen olen tienny hänen juovan alkoholia, mutta silloin ajattelin sen tapahtuvan normaaleissa määrin ja nuoruuteen kuuluvana. Tilanne on kuitenkin koko ajan muuttunut pahemmaksi ja hän vain juo enemmän.

Hänen ollessa työttömänä, rahanlähteenä juomiselle on toiminut pikavipit, joista sain itse kuulla vasta jälkeenpäin. Myös hänen omat vanhempansa antaa hänelle rahaa pyydettäessä. Homma on lähtenyt ihan käsistä. En tiedä miten voisin auttaa vai voinko edes. Velat painavat miehen mieltä ja saavat aikaan lisää juopottelua, kun sen hän kokee auttavan jatkuvaan ahdistukseen. Vähät tukirahat mitä hän saa elämiseen, menee velkojen maksun sijaan kaikki alkoholiin; muutamissa päivissä. Hänen toinen vanhempi on tähän mennessä maksanut kaikki laskut velanmaksu suunnitelman mukaisissa erissä, jottei lapseltaan lähtisi luottotiedot. Se saa miehen ajattelemaan että voi käyttää saamansa rahat mihin itse tahtoo; alkoholiin.

Hän lupaa selvinpäin, että lopettaa/vähentää hurjasti juomista. Olen kuullut samat sanat jo niin monesti, etten enää usko. Alussa uskoin kaiken muuttuvan. Hän kertoo minun olevan ainoa asia miksi hän jaksaa elää. On uhannut kännissä monesti tappaa itsensä. Alussa olin peloissani, mutta enää en usko hänen tekevän niin.

En haluaisi luopua tästä ihmisestä, koska selvinpäin hän on ihana ja fiksu. Mutta en tiedä jaksanko katsella kun hän pilaa elämääsä ja jos yritän auttaa, minut haukutaan vain arvostelijaksi, joka ei tiedä mistään mitään. Em usko voivani tehdä enää mitään. On vain vaikeaa luopua jostain joka on pohjimmiltaan niin hyvä, mutta riippuvuus alkoholiin pilaa yli puolet ajasta. Itselleni riittäisi vain kun saisi olla hänen kanssaan, mutta hän tarvitsee alkoholia viihtyäkseen. Tulee itselle riittämätön olo. Mitä teen?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(1)

Location

kaiken tuon kokenut

11.06.2015 22:50:11

Ota aihe rohkeasti esille hänen vanhempiensa kanssa. He mahdollistavat nuoren elämän pilaamisen. Jos hän ei itse pysty huolehtimaan veloistaan, niin sitten ei. Joskus käynti kivikossa auttaa pääsemään uudelleen laineille, mutta jatkuva kellunta apu ei tee lopuksi kuin reijän laivaan joka ei enää kellunta avullakaan pysy pinnalla. Kenenkään ei tarvitse uhrata elämäänsä toisen edestä. Jos se on hänen valintansa niin silloin hän saa sen kanssa myös elää. Olet vielä nuori ja elämä edessä, Älä tuhlaa elämää murehtimiseen, elämä voi olla myös hymyä ja täynnä ihania ihmisiä ilman alkoholia. Itse alkoholistista eronneena voin kertoa, että se taakka joka tippui eron jälkeen pikkuhiljaa harteiltani, oli valtava. En liitossa ollessani osannut edes käsittää kuinka suuri se oli. Laita oma elämäsi etusijalle, sitten vasta muut (paitsi jos on lapsia, silloin tietenkin he ensin, ja jos on niin silloin ainkin on korkea aika lähteä.).