Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

18.10.2011 | Pelaaminen

Pelaaminen ja sairaus muutti elämäni

Nimimerkki: layte

Noin 13-vuotiaana löysin vanhempieni kautta pelaamisen ilon. Veikkaus ja paf. Isäni pelasi silloin tällöin paf sivustolla pokeria. Minä sain pelata sitä toisinaan alaikäisenä. Silloin alkoi peliriippuvuuteni. Valehtelin isälle, etten ollut pelannut hänen rahojaan paljon mitää. Oikeasti meni paljon. Molemmat vanhempani lottosivat ja pelailivat toisinaan peli-automaatteja. Heillä ei ollut peliongelmaa. Pelasin myös sitten usein itsekin peli-automaatteja vanhempien seurassa.

Kun 15-vuotta tuli täyteen aloin myös lottoamaan, kun sillon se oli vielä sallittua. Pelasin liikaa jo sillon. 15-vuotiaana sairastuin myös masennukseen. Sitten kun 18-vuotta tuli täyteen teinkin veikkaus sivuille tunnukset, jonka jälkeen kaikki alkoi menemään huonosti. Löysin paljon eri pelaamis sivustoja netistä. Parhaimillaan hakkasin 300 euroa 15 minuutin sisään netissä. Voitot mitä tuli pelasin uudestaan ja hävisin. Usein ahdistuneena, tylsistyneenä tai jos mieliala oli matala niin pelasin.

Myönsin peliongelmani vasta 20-vuotiaana. Hain apua. Puhuin luotettaville ihmisille. Sain apua ja nyt käynkin A-klinikalla. Pelaamiseni on myöntämisen jälkeen vähentynyt ja olen tajunnut myös rahankäytön järjen, koska muutan pian asumaan yksin ja maksan kaiken itse. Olen säästynyt pikavipeiltä ja peliveloilta. Se mitä haluan sanoa tällä tarinalla muille on se, että peli-ongelman myöntäminen ja avun hakeminen auttaa!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *