Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

16.03.2020 | Pelaaminen

Pelaaminen lähti lapasesta

Nimimerkki: Lollipop

Tajusin noin kuukausi sitten, kun oli palkkapäivä ja rahat riittivät juuri ja juuri laskuihin, että mitä järkeä pelaamisessa edes on?

Olen 21-vuotias ja olen peliriippuvainen, joka otti monia erilaisia pikavippejä ja muita luottoja yli 15 tuhannen euron edestä. Olen pelannut teini-iästä asti ja aluksi se ei ollut mikään ongelma, vaan se oli mukavaa ajanvietettä kavereiden kanssa. Joskus voitin ja joskus hävisin, mutta se ei haitannut, koska ne oli aina ylimääräisiä rahoja mitä pelasin.

Mutta homma lähti aivan lapasesta, kun lähdin armeijaan. Olin tottunut saamaan normaalia palkkaa eli sai enemmän rahaa, kuin armeijan päiväraha. Menot pysyivät samoina, kuin aikaisemminkin, mutta tulot pienenivät radikaalisti. Mitä siis teen? Olin aina ollut pikavippejä ja muita lainoja kohtaa todella kritisoiva ja lytännyt ne aina alas. Mutta armeijassa se alkoi, otin monia vippejä ja lainoja, jotta saisin pelata.

Lopulta velkoja alkoi kertyä, jouduin alkamaan maksamaan velkoja uusilla veloilla, koska ei yksinkertaisesti ollut enää rahaa maksaa niitä. Lopulta, kun pääsin armeijasta velkaa oli 14 tuhatta ja ajattelin, että selviän kyllä näistä. Puoli vuotta eteenpäin ja lainaa jo 15 tuhatta ja olen tajunnut, että minulla on vakava ongelma pelaamiseni kanssa ja haluan päästä eroon siitä. Ja tässä vaiheessa maksoin kuukausittain lyhennyksiä yli 1200e edestä.

Mutta miten? Aloitin tutkimalla netistä apua ja löysin monenlaisia vaihtoehtoja. Oli maksullisia ja ei maksullisia palveluita. Löysin omalta paikkakunnaltani vertaistukiryhmän, jossa aloitin käymään. Olen nyt käynyt kerran siellä ja tajusin, että tarvitsen tukea oman riippuvuuteni. Mietin monta päivää, että miten kertoisin asiasta. Lopulta keräsin rohkeuteni ja kerroin vanhemmilleni ja he olivat todella ymmärtäväisiä ja aloimme yhdessä tutkimaan asioitani ja he auttavat minua lainojeni maksun kanssa. Aion jatkaa vertaistukiryhmäässä käymistä ja aion jatkaa taistelua peliriippuvuutrani vastaan. Ja olen samalla keksinyt, että mitä haluan tehdä tulevaisuudessani. Olen päättänyt hakea opiskelemaan sosiaalityöntekijäksi. Haluan auttaa tulevaisuudessa ihmisiä, jotka ovat samanlaisessa tilanteessa, kuin minä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *