Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

14.02.2011 | Pelaaminen

Peliriippuvaisen puolisona oleminen

Nimimerkki: Lopen kyllästynyt

Olen 26-vuotias tyttö ja mieheni on peliriippuvainen. Olemme seurustelleet nyt 4,5 vuotta, joista hän on pelannut ongelmallisesti noin 3 vuotta. Välillä on mennyt parempaan suuntaan, mutta aina yhä uudestaan hän retkahtaa taas.

Tämän hetkinen tilanne on että eilen katsoin luottotiliäni ja ihmettelin miksi se on nollilla, vaikka olen yrittänyt sitä koko ajan maksaa pois. Näin että sieltä on otettu rahaa pelitilille. Kysyin mieheltäni asiaa ja hän tunnusti pelanneensa taas. Hänellä on tällä hetkellä velkaa ehkä noin 40 000-50 000 € ottaen huomioon kaikki velat mitä peleistä on syntynyt.

Mieheni on pelannut nettipokeria jo noin 7 vuotta. Eräänä päivänä hän voitti sieltä 12 000 € ja sen jälkeen oli alamäki taattu. Hän meni aina vaan isompiin pöytiin ja lainasi kavereilta rahaa peleihinsä. Minulla on meidän kaikki rahat, hänellä ei ole edes korttia omalle tilillensä, eikä verkkotunnuksia. Muutama vuosi sitten kun pikavipit tulivat, mieheni oli taivaissa. Rahaa sai tekstiviestillä tilille! Pikavippi kierre alkoi ja ensin maksoin ne pois. Olen käynyt hänen kanssaan pariterapiassa asiasta sekä yrittänyt muutenkin olla hänen tukenaan. Hän on myös itse osallistunut vertaistuki ryhmiin ja netissä käytävään hoitoon. Hän sanoo haluavansa lopettaa mutta ei pysty. Kädet alkaa tärisemään aina kun ajattelee peliä ja sitä tekee melkein mitä vain saadakseen rahaa jostain. Sen jälkeen kun hänen tukemisensa ei auttanut, kieltäydyin maksamasta mitään mikä peliin liittyi. En edes nettilaskua maksanut!

Jokainen kerta on kuulemma viimeinen kerta, ja nyt hän oikeasti haluaa parantua! Olen sanonut hänelle että se on joko minä tai sitten pokeri, mutta aina hän vannoo ettei enää tee sitä minulle.

Nyt olen lopen kyllästynyt, jos ajattelisin järjellä niin jättäisin hänet, mutta se ei ole niin helppoa. Samalla haluan auttaa häntä mutta en enää tiedä mitä tekisin. Tuntuu niin pahalta, kun kaikki avioliitto- ja lapsisuunnitelmat karkaavat taas pelaamisen vuoksi kauas tulevaisuuteen.

En enää tiedä mitä tekisin auttaakseni häntä, tai itseäni jaksamaan…

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(1)

Location

Minna

20.01.2017 17:27:20

Hei, Haluan sanoa sinulle että olet nuori ihminen ja onneksi teillä ei ole lapsia - lähde pian ja etsi uusi mies. Minä olen peliriippuvaisen kanssa tehnyt kolme lasta ja voin sanoa että kaikki On hirvittävän paljon hankalampaa ja kipeämpää kun lapset ovat pelissä.