Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Pettynyt c-hepatiittihoitoon

Nimimerkki: antsu1

Olen juonut nuoresta asti melko runsaasti. Vuonna -93 sekosin huumeiden käyttöön alkoholin vaikutuksen alaisena ja sain eka käyttökerroista c-hepatiitti tartunnan. Olen käyttänyt melkein kaikki mahdolliset huumeet mitä on olemassa. Lopetin huumeiden käytön vuonna -97 ja olin pitkiä aikoja ilman alkoholia, välillä ratkesin juomaan. Nyt olin tässä n.3 vuotta juomatta ja pääsin interfreoni hoitoon. Olin 3 kuukauden päästä c-hepatiitti negatiivinen ja hoitoa jatkettiin kuitenkin vielä 3kk. Hoidon
päätyttyä kävin verikokeissa ja sitten lääkäri soitti minulle. Hän sanoi, että on ikäviä uutisia. Hepattiitia ei ole saatu pois ja sinulla on tällä hetkellä yli miljoona aktiivista c-hepatiitti solua. Se etten parantunut, oli kova isku minulle, kun hoitokin oli aika rankka. C-hepatiittisoluja oli kuitenkin vielä jäänyt ja minulla on genotyyppiä 3a c-hepatiitti. Ennen kuin hoito aloitettiin lääkäri sanoi, että yhdeksän kymmenestä paranee. Minun maksani ultraäänikuvattiin ja  luokka oli F3. Luokka F4 on maksakirroosi. Minulla oli kasvanut silloin paljon sidekudoskalvoa maksan ympärille. Lääkäri sanoi, että on vakava tilanne ja hoito aloitetaan välittömästi.

Meni noin kuukausi kun olin kuullut tuloksista niin yhtään sen paremmin en ajatellut ja hain six päkin kaljaa. Sitten karkasi mopo käsistä. Join muutaman viikon. Sitten hakeuduin katkaisuun enkä ole sen jälkeen juonut yhtään. Nyt olen ollut kuukauden raittiina ja maksa-arvot alatit rupesi kaksi viikkoa sitten nousemaan. Ensin oli 88, viikon päästä 167 ja nyt 299 ja muutkin arvot koholla. Iho kutiaa ja epäilen johtuisiko maksasta. Huomenna lääkäri soittaa minulle gastroenterologian pkl:lta mitä tehdään. Pelkään ettei hoitoa aloiteta kuin join. En kylläkään hoidon aikana. Kova pelko tällä hetkellä maksan tilanteen takia. Syön rauhoittavia ja muita mielialaa parantavia lääkeitä, mutta tuntuu ettei niistä ole mitään apua.

Lääkärit luulee, että juon edelleen. En tiedä miten heille todistaisi, että olen aloittanut raittiuden alusta ja taistelen joka päivä olemalla ilman päihteitä! Siis muille kellä on c-hepatiitti, niin pettymyksiä voi tulla vaikka pääsikin hepatiittihoitoon, ei ne ole 100% varmoja.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(19)

Location

marzu68

09.09.2016 18:10:55

Moi! Lähinnä kokeilin amfetamiinia n, 28 vuotta sitten ja minulle olikin järkytys kun sain tietää 20 vuotta sitten, mennessäni hakemaan lääkäriltä e-pillereitä, että minulla on c-hepatiitti. Lekuri soitti mulle duuniin ja oli aivan hysteerinen. No, kävin sitten 20 v sitten ensimmäisen interferonihoidon. Lopputulos:lekuri sanoi että on hyviä ja huonoja uutisia eli interferoni oli aiheuttanut minulle kilpirauhasen vajaatoiminnnan mutta c-hepatiitti näytti kadonneen. Silloinen lääkäri oli vielä sitä mieltä ettää minun kuulusi saada lääkevahinkovakuutuspoolilta(mikä sanahirviö) korvauksia lääkkeen aihauttamasta haitasta ja hän puolsi sitä. No, silloin en tiennyt että sieltä tulee AINA ensimmäiseksi kielteinen päätös ja jätin asian siihen. Myöhemmin kuulin että minun olisi pitänyt valittaa mutta silloisessa masennuksessa en kyennyt siihen. No. pulen vuoden päästä c-hepis oli taas tullut takaisin eli se ei sitten ollutkaan kadonnut, hoidosta huolimatta...Mikä pettymys, koska sivuvaikutukset interferonista olivat ikävät,  masennus,väsymys, hiusten lähtö etc. Lääkäri oli kuitenkin sitä mieltä että hoito kannatti, että se teki maksalle hyvää vaikka virus ei lähtenytkään.  10 vuotta pääsin toiseen hoitoon jossa siis interferoni+ ribaviriini. Taas puoli vuotta, masennut paheni niin, että jouduin alkaa syömään mielialalääkkeitä ja käymään HUS.in psykiatrilla. Hammasta purren ja joka päivä itkien vedin hoidon läpi, mielessäni vain se, kuinka pääsen eroon hepiksest ja tuosta inhottavasta leimasta joka terveydenhuollosta lyöään, kun sairastat hepatiittia. Lopputulos: c-hepatiitti näytti lähteneen ja tuli taas takaisin pulen vuoden päästä...ja siis en ole käyttänyt huumeita(kukkaa nyt joskus poltelllut, mutta siinä se) vaan tuo kiero veijari c-hepatiittivirus vaan tahtoo asustaa kehossani vaikka minullakin piti olla sitä tyyppiä että 80% paranee.. Kävin viime keväänä uusissa tutkimuksissa Meikussa jossa todettiin maksan sidekudosaste F2,melkein 3. Jos minulla olisi ollut aste 3 olisin päässyyt uuteen todella kalliiseen hoitoon (n 50 000euroa) mutta toistaiseksi tyytdyttään tarkkailemaan tilannetta. Tähän on tyydyttävä, mutta mieltäni lohduttaa se ett' minulla on tuo virus ollut nyt melkein 30 vuotta eikä pahempaa ole tapahtunut, en ole kuollut, saanut kirroosia tai maksasyöpää,mitä aluksi peloteltiin. Sinulle tahdon sanoa, että pidä lippu korkealla ja koita ajatella positiivisesti. ei yksi tai kaksi retkahdusta pitäisi viedä sinulta mahdollisuuttta päästä hoitoon. Kaikkea hyvää elämääsi ja positiivisia ajatuksia!! t. marzu  

Makke

28.11.2016 04:39:07

Itse kävin ky.hoidon 2003 kesto 6kk. Ekat pistokset ei kovoja. Hoito kesto 6kk ja kävin kontrollissa 3v ja tulos neg. C-hepatiitteja on eri tyyppejä, mutta omalta kohdalta 99.8% hoito onnistui. Ja jos ei eka hoito sovi niin siijen on eri lääkrttä.

Makke75

16.06.2019 02:53:46

Olen itese käynyt c-hepatiitti hoidon 2003 kk6 ja viimeinen kontrolli verikoe oli 2006. Muistan hyvin ekan pistoksen ja ei ollut yhtään hauskaa parin tunnin kuluttua. Kolmas pistos ja elimistö rupesi vähän tottumaan. Viimeisiä pistoksia kun mentiin niin saattoi tunti mennä, että sain laitettua sen itseeni. Tuli jonkinlainen kammo.Viimeinen verikoe 2006 ja 98.9 % on poistunut. Ja hintava oli hoito n.10.000€ oli hoidolle hinta. Toivoittavasti ei ikinä enään siihen pegasys hoitoon tsrvitse mennä.

epclusa c-hep hoidossa ollut

24.07.2019 23:02:49

Epclusa hoidolla olin ja super tepsivä ja hyvä hoito yksi tabl maksaa n700€ ja 4kk hoitoa. ei paljon mtn sivuoireita,väsymys ja vatsavaivat.

C

08.08.2019 07:00:36

Tämä ollut vuosia ja arvot niin hyvin että edes hoitoon ei huolita. Lapset syntyneet alateitse ja ei tarttunut yhteenkään. Lopetin kaikki päihteet.

Tanja

30.01.2020 13:51:30

Heippa. Onko kellään täällä tietoa tästä uudemmasta Maviret lääkkeestä? Mulla alkoi eilen 8vk hoito.. Onko hyviä tuloksia! 

Osku

31.01.2020 10:08:59

Mulla hoidettiin c viime keväänä ja lääkkeenä Zepatier ja kaikki tulokset sen jälkeen negaa. Genotyyppi oli 1a. Puolisolta hoidettiin nyt menneenä syksynä Epclusalla ja kohta sen pitäs käydä kokeissa et nähdään onko lähtenyt. Oma hoito meni muuten ihan ok, mutta lääke aiheutti ihan jäätävän huimauksen. Olin 12 viikkoa kuin ruotsinlaivalla ja tasapaino meni välillä kokonaan huimauksen vuoksi. Puoliso taas oksensi koko 12 viikon hoidon, ei muita sivuoireita. Kokonaisuudessaa hoidot puri hyvin vaikka haittavaikutuksia oli.

0nkko

16.03.2020 00:01:45

Olen tosi tyytyväinen noihin pilleri hoitoon viime keväänä kävin läpi ja on pysynyt pois en tajua miksi enää edes piikki hoitoa interferonilla määrätään koska ainakaan minulla ei juuri mitään sivuoireita ollut ja näköjään on muillakin toiminut. 

Ei sivuoireita..

19.05.2020 23:00:50

Jep, semmostahan se interferonin kans oli, ei varmuutta. Nämä "uudet" kolmen kuukauden hoidot pitäis toimia lähes sadan prossan varmuudella. Itse olen ollut Epclusa kuurilla päälle kaksi kuukautta nyt, kolme viikkoa jäljellä. Muuten en oo huomannu mitään, mut hiuksia lähtee ja paljon!! Jos olisin tiennyt ennen hoidon alkua, minkä nyt tiedän, en olis lähteny vielä tähän lääkitykseen mukaan. Käytön oon lopettanu muutama vuosi sitten, kun tulin raskaaksi ja maksa-arvot ollu vaan tosi vähän koholla, tätä hepatiittia oon kantanu mukanani parikymmentä vuotta. Genotyyppiä en muista.. Mut tosissaan tän tukanlähdön vielä mun päässä huomaa nyt, koska just loppui hormonaalinen hiustenlähtö, johtuen imetyksen lopettamisesta. Lapseni sain alateitse, ja sain imettääkin. Ei tarttunut jälkikasvuun.

Hubahola

26.08.2020 18:48:04

Mulla maviret yhdistelmä hoito 6viikkoa ollut hoidossa 3*100mg/40mg glekapreviiri/pibrentasviiri, 2viikkoa vielä kuuria jäljellä. Sivuoireita ei juuri ollenkaan, pientä väsymystä välillä ja heikotusta. Muuten huomannut, että olo aivan erilainen, kuin ennen hoidon aloitusta. Labra tulokset sitten marraskuun lopulla, että vielä saapi jännittää.  

Opiaatti83

21.05.2024 17:21:28

Aloitin maviret pilleri kuurin viikko sitten korvaushoito-klinikalla. Oireita en ole huomannut paitsi jos lasketaan se että vatsa on toiminut lähes joka aamu... mikä voi myös johtua siitä että 16mg filmiä vaihdettiin 11,4mg zubsolv pilleriin, mikä aiheutti sen että olin kylmissäni ja kananlihalla joka aamu. Vaihdoin sen takaisin filmiin 14mg ja en ole huomannut minkäänlaisia sivuvaikutuksia. Ps.jos voitte joutua joskus putkaan useammaksi päiväksi niin suosittelen että pidätte vara lääkkeenne mukananne koska Pasilassa sitä ei ole.

Saara

15.09.2020 16:14:10

Kiitos kommenteistanne! Onko tietoa mitä nämä uudet c-hepatiittihoidot vaikuttaa terveydelle yleiesti tai onko niistä jotain jälkiseurauksia.?

V

28.03.2021 13:25:47

Sain C-Hepatiitti diagnoosin 2010 -luvun alussa, kun pääsin aloin kuntoutouttamaan itseäni päihteiden sekakäytöstä. Pääasiassa opioidit ja amfetamiini. Ylä ja ala mäkien sekä paikkakunnan vaihdon avulla pääsin 2018 opioidikorvaushoitoon, jossa olen olen ollut viimeiset kolme vuotta. C-Hep Genotyyppi oli muistaakseni 3b tai 3a (Suomessa yleisin) ja pääsin 2019 8 viikon Maviret kuurille C-Hepatiitin hoitamiseksi. Muistan että sivuoireita oli todella vähän ja ne olivat mietoja, esim. Väsymystä, maha sekaisin. 4 viikkoa kuurin loppumisesta todettiin verinäytteestä että virusta ei enää ollut ja hoito oli onnistunut. Olen todella tyytyväinen että olen saanut julkisella puolella näin hyvää hoitoa ja muistan olla siitä aina kiitollinen.

Anonyymi2

06.04.2021 16:06:37

Osaako kukaan sanoa epclusa lääkkeestä kun 3kk kuuri ohi saako sen jälkeen käyttää ollenkaan alkoholia? Vai voiko se edelleen heikentää hoidon tehoa?eli kuuri siis lopou mutta viimeinen verikoe ensi kuussa. Alkoholia ilman oleminen ei ole minulle mikään ongelma mutta haluaisin tietää voinko ottaa muutaman silloin tällöin jos huvittaa ??

AnonyymiNarkki

07.08.2021 12:57:03

Mulla just aloitettu maviret hoito. Kysyin lääkäriltä alkoholin käytöstä lääkkeen kanssa. Lääkäri sanoi ettei voi suositella kuurin aikana tai sen jälkeen alkoholin käyttöä tai alkoholin käyttöä ylipäänsä, mutta kohtuu käyttö ei vaikuta hoitoon hänen mukaansa. En tosin aio juopotella kuurin aikana ja riskeerata parantumista sillä. Vastedes maksan verotkin hymyssä suin vaikka maviret taitaakin olla halvimmasta päästä "vain"36tuhatta.

-53 kauris

18.11.2021 13:51:28

Olen käyttäny tätä maviret 3 tabua päivässa.Tulipa alkuviikosta huonovointisuus.Päätä särki kovasti ja vatsa sekainen.Ylävatsasta enimmäseen,oksensin ripuloin kaikkea mahdollista.Olin niin huonossa kunnossa.Eikä vieläkään olo ole kunnossa,sain infulenssapiikin.En tiedä onko yhteisvaikutusta.??????????

Vade

18.04.2022 14:08:30

Aloitin maverit kuurin 1.4.22.Tänään on 18 vrkausi.Mitään oireita ei pahemmin ole ollut.Välillä kyllä tulee kylmä kuuma aalto oireita.Tänään ajattelin ottaa mutaman bissen.Sitä voi ottaa kohtuudella.

Kohta alkaa

28.11.2022 16:49:21

Joulukuussa alkaa maviret hoito toivottavasti tulee vain vähän sivuoireita tai ei ollenkaan

Korvaushoitolainen

21.01.2023 09:05:49

Mulla on Maviret hoitoa vielä 10päiväa jäljellä ja sain hoidon korvaushoitopolin kautta,vatsa on ollu sekaisin ja välillä unelias,mutta se on pientä jos Hepatiitti lähtee,ne ketkä miettii ettei muka hoitoa saa jos on vielä käyttöä on paskapuhetta..C-hepatiitti on julistettu kuolemaan johtavaksi sairaudeksi ja siihen Suomessa on saatava apua...Mukavia hoitoja toverit ;)