Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

19.06.2012 | Alkoholi

Pikkujuopottelijan identiteetti

Nimimerkki: Roope H.

Minun alkoholismini kehittyi juuri niin kuin kirjoissa sanotaan: juomalla. En addiktoitunut kerralla, mutta 35 vuoden ahkera yrittäminen teki minusta lopulta juopon.

Minun identiteettiini kuului se, että join viinaa. Perheiden kesken tavatessamme kokkasimme ja joimme viiniä. Illan tullen vaihdettiin väkeviin. Töiden jälkeen oli tapana ottaa ruoalla vähän viiniä ja illalla pari viskiä. Toki konjakkiakin. Ystäviä tapasin silloin tällöin ja aina oli tapana juoda muutama olut.

Työhöni kuuluu paljon matkustamista sekä asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden tapaamisia. Matkalla oli kiva aina vähän juoda. Asiakkaille suorastaan kuuluu tarjota. Yhteistyökumppaneiden kanssa juhlitiin kaupan saamista tai pohdittiin miksi se menetettiin.

Lopulta opin juomaan joka päivä pullon viiniä ja muutaman terävän siihen päälle yömyssyksi. Koskaan en sen enempää ottanut. Tuon vertainen ei minussa vielä ihan hirveästi näkynyt. Päivällä en juonut koskaan enkä koskaan juonut itseäni kaatokänniin. Mutta en myöskään ollut päivääkään juomatta.

Yritin muutaman kerran vähentää. Puhuin asiasta useammalle lääkärillekin. Asia ei heitä juurikaan kiinnostanut. Ilmeisesti määräni kuitenkin olivat aika pienia todellisiin suurkuluttajiin nähden.

Sitten vain lopetin. Jotenkin sain selitettyä itselleni, että tämä asia on kehittynyt pikkuhiljaa ja tulee kehittymään edelleen. Jos en nyt lopeta, niin huomenna on vielä vaikeampaa.

Lopettamisessa pidin kummallisena sitä, että ujostelin asian kertomista. Minun identiteettiini kuului se, että nautin viinistä ja tykkäsin viskistä. Toki konjakistakin. Tuntui hassulta sanoa ystäville ja tuttaville, että minä en juo. Nehän on alkoholisteja, jotka eivät juo. Tietyllä tavalla tuntui vastenmieliseltä selitellä.

Minä olen valinnut sen tavan, että elän niin kuin ennenkin. En vain juo. Näen samoja ihmisiä samoissa tilanteissa. Kayn samoissa kapakoissa ja syön samanlaista ruokaa. Teen työtäni ihan samalla tavalla kuin ennenkin. En vain ota viinaa. Se on nyt minun identiteettini. Olen se, joka ei juo.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *