Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

14.01.2015 | Alkoholi

Raittiusputki päällä 8 vuotta & selvänä kuin käki

Nimimerkki: Kohti parempaa-aikaa

Näin Tammikuun puolenvälin tienoolla minulla aina napsahtaa tasavuodet siitä kun aloitin tämän selvänä elämisen.

Vaikka taidankin kuulua vähemmistöön koska suurin osa repsahtaa ennemmin tai myöhemmin niin voin vakuuttaa että ei yhtään harmita kuulua tällaiseen joukkoon.

Moni varmaan ajattelee että kuinka olen onnistunut olemaan juomatta kun monelle siitä irrottautuminen ei meinaa onnistua.

Ensinnäkin silloin kahdeksan vuotta sitten kun vakavasti mietin voisinko koittaa viinanjuonnin lopettamista niin makustelin asiaa monta päivää.

Kysyin monesti itseltäni voisinko irtisanoa ystävyyteni parhaaseen kaveriini jonka kanssa oli paljon mukaviakin hetkiä viettänyt. Mutta kun sitten plussia ja miinuksia siinä laskin niin tuo miinuslista muodostui paljon pidemmäksi, se ratkaisi päätökseni ja tie raittiuteen alkoi hahmottumaan.

Parasta viinattomassa elämässäni on se kun aina aamulla tiedän mistä herään ja muistan illan viimeiset sanat ja ajaukset. On myös aivan upeeta aamupalan jälkeen lähteä rauhalliselle kävelylenkille kun ei ole pahoinvointa eikä päänsärkyä (krapulaa).

Olen melko varma jos en olisi silloin aloittanut raitistumaan niin olisin tällä hetkellä aika huonokuntoinen jos yleensä olisin hengissä. Pari vakavaa varoitusta elimistöni jo antoi mutta sekään ei pysäyttänyt viinahimolta.

Koko tänä raittiuteni aikana minulla ei ole ollut ensimmäistäkään läheltä piti tilannetta, ei vaan tee viinaa yhtään mieli. Joskus kun joku tuttava kysyy eikö kunnon känni tekisi hyvää pääkopalle niin vastaan että minulla on riittävästi muistissa eri asteisia humalasekoiluja.

Voin valita sieltä mieleisen eikä näin ollen enää tarvitse oikeita kännejä hankkia, yleensä kysyjä vain naurahtaa ja asia jää siihen. Näissä merkeissä koitan jatkaa vaikka haasteita riittää kun pitkän parisuhteen kariutuminen tuli eteeni viime syksynä.

Mutta eikö se niin ollut kun vanhasta elämästä päästää irti niin uudelle on sitten tilaa.

Kaikkea hyvää teille kohtalotoverit jotka pyritte kanssani kohti nimimerkkiäni

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(2)

Location

Anne

08.10.2015 18:04:08

Hienoa!!!! nimimerkille kohti parempaa aikaa!!!

klaava

15.11.2017 16:19:29

Hieno kuulla tämäkin puoli riippvuusasiasta, joka on aina negatiivinen. Tsemppiä oikealla polulla! Itsellä tuli viime juhannuksena 3 vuotta "uutena ihmisenä" eli raittiuden tiellä. Mahtavaa havaita kuinka lapsuus- ja nuoruusmuistot alkavat palailla mieleen. Jatkuvassa humalassa ja krapulassa niitä ei vain ollut. 18 vuotta elin riippuvuuteni aiheuttamassa vankilassa, mutta nyt olen vapaa! Kiitos Jumalalle siitä. Tämä kolmen vuoden "ehdonalainen" on jo osoittanut, että paras aika elämässäni on vasta edessä!