Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Tervetuloa kotiin katsomaan alkoholismia

Nimimerkki: M.H.N.

Kuinka näin voi elää? Ajattelin päivänä muutamana, en vain muutamana vaan aika usein ja vuosia. Olemme yli 60v. pari ”yritelmä” . Taloudellisesti vakaita, muuten epävakaita? Mies /avomies, sanoisin asuinkumppani, on ollut vuosia jo salajuoja. Juominen tapahtuu autotallissa tai tietokoneen ääressä, jolloin pullo on piilotettu milloin mihinkäkin nerokkaaseen paikkaan, roskakorin taakse, paperikasan väliin. Ehkä makuuhuoneessa tyynyn alle tai vaatekasaan. AINA humalanhakuinen juominen, lähinnä nuokkuminen tai ”puoli-sammunut ”.  Auton kanssa kämmäilyäkin on sattunut, omassa pihassa lähinnä. Ränniä ruttuun ja silleen.

Alkoholiongelma-aiheesta ei saa puhua eikä hänellä ole tietenkään ongelmaa. Tilanne on se, että yhteiselo on vain peli. Hän vetäytyy puhumattomuuteen ikäänkuin ylikävelee sillä, manipuloi, puhumattomuus on vallankäyttöä. Se ärsyttää minua. Saan kohtauksia, jolloin vain seison pihassa ja otan ”aikalisän”, ettei tilanne vallan provosoituisi. Tämmöistä piirileikkiä täällä leikitään arjet pyhät. Joulut ja juhannukset. Tarkkailua, jännitteitä, ei normaalia touhua lähellekään.

Ja miksi yhä olen täällä?  Kuinka tälläistä voi kukaan katsoa, kuinka kukaan voi alentua tämmöiseen. Ahdistaa, fyysisestikin oireilua. Pettymyksiä, yhteydet toiseen olemattomat. Arvailua, epävarmuutta, avuttomuutta, vihan tunnetta.

Mielenrauha. Mikä se on? Olen hukannut jo sen. Haluaisin vain oman kodin, jossa olisi jännitteetön arki, ja pieniä arjen iloja. Joskus jopa juhlahetkikin. Kodin, jossa olisi semmoinen ”tervetuloa” -tunnelma. Eikä tämmöinen, josta tekisi mieli juosta ulos hengittämään Vapautta, eikä hukkaamaan päiviä paikkaan, jossa Alkoholi on Kodin suuri valtias.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(3)

Location

Vieras

04.02.2022 21:08:05

Vastauksena kysymykseesi, jotta eihän tuo mitään elämää ole. Ihmetyttää, mikä estää lähtemästä pois. 

Ihanaaamu

06.02.2022 09:07:47

Tee päätös läheä. Se helpottaa jo oloa. Laita oma koti niin uusi elämä alkaa. Tulet varmasti huomaamaan miten helpoimpaan sinulla on omassa kodissa. Voimia muutokseen.

Yhdessä 44v

02.07.2022 09:34:06

Olipas tuo tarina kuin meidän elämästämme. Vielä yhdessä. Miksikö? En oikein edes tiedä. Yhteinen historia, vastuuntunto, idealismi. - Saman ohjeen olen saanut. Lähde käveleen. Mutta vielä tässä keikun.