Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

22.07.2019 | Alkoholi

Toinen päivä ilman olutta

Nimimerkki: Nainen -50

Huh, on tosiaan toinen päivä ilman olutta, jota olen juonut lähes joka päivä vuosia töiden jälkeen vähintään 6 tölkkiä ja viikonloppuisin enemmän. Päivittäin klo 14 jälkeen tulee mieleen, että kohta pitäisi saada olutta, pari kaljaa maistuisi jne. ja odottaa vaan kotiinpääsyä ja ensimmäistä olutta. Olen usein yrittänyt lopettaa ja tauot kestävät parista päivästä muutamaan kuukauteen. Parin päivän jälkeen yleensä unohdan ja ajattelen, että voisihan sitä pari kaljaa ottaa. Sen jälkeen kestääkin viikon ennen kuin se loppuu. Juomiseni on lähinnä kotona juomista enkä enää lähde ulos tapaamaan ihmisiä, vaikka olen hyvin sosiaalinen.

Olen täällä ensimmäistä kertaa ja olen ajatellut mennä AA:n, koska tuntuu, etten yksin selviä. Tuntuu, että ystäviä on vähemmän kuin ennen. Tosin olen kuoleman kautta menettänyt monta läheistä.

Vaikealta tuntuu. Yritän tosissani päästä tästä pakkojuomisesta pois. Olen keski-ikäinen nainen pk-seudulta, mutta ystävien löytäminen tuntuu hankalalta. Ehkä AA olisi hyvä minulle.
 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(10)

Location

Nainen +50

06.09.2019 08:38:04

Hei, minulla sama vika. Olen nyt vuoden verran harrastanut tuota samaa. Ja inhoan itseäni sen takia.

Raine

20.09.2019 08:03:13

Hei Minulla myös sama homma.. Kohta kaksi viikkoa ilman antabuksen voimalla. Toivon että olisin niin vahva että pystyisin lopettamaan kokonaan, vahva usko asiaan on.

Yksinäinen

28.09.2019 23:38:52

Minulla myös, yksinäisyys, rakkauden puute, ujo, herkkä luonne. Alko maistuu parhaiten yksin. Elämästä puuttuu normaali läheisyys ja ystävät, sitä paikkaan alkoholilla. Ja toisinaan se helpottaakin, mutta nyt olen taas lopettanut. Ei enää keinotekoista alko-ystävää vierellä. 

Huokailija

01.12.2019 01:16:36

Tuo AA oli minulle rankka pettymys aikanaan, kun ex-mieheni puhui, AA-kaverinsa kanssa, minun ja muittenkin kuullen, keitä ryhmissä käy! Olin typerä, kun en ymmärtänyt sanoa heille, että ilmoitan ryhmien vetäjille juoruilustaan... Exä ja tuo kaverinsa ovat narsismiin taipuvaisia; he kaiketikin saivat tyydytystä siitä, että "tunsivat" julkisuuden henkilöitä - näitä he enimmäkseen mainitsivat nimeltä >:c  Eli pieni varoituksen sana teille, jotka käytte AA:ssa tai jotka harkitsette käymistä.

EiLuontoa

18.02.2020 11:48:13

Samaa tarinaa. Olen yli 50-v. perheellinen mies. Olutta kuluu työpäivän jälkeen iltaisin 4 - 5 annosta, viikonloppuisin paljon enemmän. Yksi tai kaksi raitista päivää per viikkoa. Hävettää, mutta kalja himottaa!

Sammakko

27.02.2020 17:19:09

Minulla on sama tilanne, joka päivä olutta menee, viikolla 4-6 ja viikonloppuisin enemmän. Kotona juon yksin, välttelen tilanteita lähteä mihinkään töiden jälkeen. Tämä alkoi pienemmillä määrillä reilun viisi vuotta sitten kun erosin ikävästä avoliitosta. Oli vapautta ottaa olutta ihan milloin halusi. Nyt se ei enää ole vapauttavaa. Olen myt ollut 44 tuntia juomatta. Josko onnistuisi... olen yli 50 nainen. Hävettää.

Ryde

28.02.2020 20:03:58

  Minä jäin eläkkeelle kuusivuotta sitten ,olen juonut lähes päivittäin.Sunnuntai piti olla selvin päin ,kun lapsen lapsi tuli kylään. Nyt käydessäni verikokeissa maksa-arvot oli huippu lukemissä ja sokeri pielessä.Olen ollut viikon selvinpäin ja lukenut näitä teidän tarinoita...ne antaa uskoa selvemään elämään-Kiitos-

+50kymppinen

10.10.2022 09:49:39

Itse olen juonut 40vuotta! Tajusin sen vasta nyt,töitä tehnyt yli 30v.kaikki ylimääräinen raha on mennyt juomiseen ja pelaamiseen,kun humalassa ei ole mitään kontrollia rahan käytöstä. viimeiset viisivuotta lähes jokapäivä,tykäsin kun kesä tulee ja humalassa tietenkin,tuli kesä uudelleen siinä meni taas vuosi,aika kuluu todella nopeasti kun on koko ajan kännissä. Olen lopettanut monta kertaa ja nyt selvinpäin jopa kaksipäivää mutta olen päättänyt lopettaa kokonaan,tunne on vahva ja sen teen! Älkää kuvitelko,että voitte ottaa 1 oluen,peli on menetetty heti sen jälkeen ainakin minun kohdalla. Tsemppiä kaikille,kyllä tekin pystytte lopettamaan!

pjooti

13.11.2023 08:30:22

Tuttua tarinas täällä:( Olen myös havahtunut että olen juonut juonut koko aikuisen ikäni, ja vähän ylikin. Olen nyt vajaa 50v. ja pari viime vuotta juominen on ollut jo lähes jokapäiväistä. Joka viikko päätän lopettaa ja joka viikko epäonnistun. Minulla on aivan mahtava perhe ja talot ja kaikkee, mutta tätä menoa se saattaa joku päivä olla toisin. Olen mestari juomaan piilossa ja osaan vetäytyä omiin oloihin "hommia" tekemään. Vaimo toki on jollain tasolla asiasta kartalla ja huolestunut, mutta hän ei edes tiedä asian oikeaa tolaa. Pahin lopettamisen estävä tekijä on että olen lähes kaikki tekemiseni, eli pihatyöt ja jopa urheilut (mm. vaellus, pyöräily ja hiihto) tottunut tekemään pikku pöhnässä Tuntuu niiin vaikealta enää innostua tekemään näitä rakastamiani asioita selvinpäin! Ja sitten olenkin yhtäkkiä ihan toimeton, ja se ei oikein sovi luonteelleni. Pari vuotta sitten sain kunnon ravistuksen kun vaimoni sanoi harkinneensa  eroa. Nostin heti oman juomiseni esille, ja lupasin lopettaa tissuttelun. Sain ihan uuden kipinän parisuhteen hoitamiseen, urheiluun ja muutenkin arkeeni, mutta aika nopeasti ne muutamat oluet meni taas kurkusta alas kun muu väki meni nukkumaan. Kesällä tuli muutosneuvottelujen myötä kenkää ja jollain tasolla tiedän, että juomiseni vaikutus elämääni oli iso vaikuttaja irtisanomisessa. Ei suoraan mutta välillisesti En tiedä mitä tässä pitäisi tehdä? Vinkkejä?

Sosiaalityöntekijä

25.11.2023 10:31:54

Olin pitkään parisuhteessa, joka ei antanut minulle oikein mitään. Varsinkin turva ja arvostus puuttuivat. Suhteen alusta asti alkoholia kului yhdessä ja erikseen. Eron jälkeen sama tapa on jatkunut. Liian nuorena opittu tapa on ollut vaikea murtaa, vaikka ymmärrän terveysriskit.