Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Vajosin

Nimimerkki: Namika

Kaikki lähti siitä kun olin noin 11-vuotias. Aloin polttamaan tupakkaa js vedin ekat kännit. Tosin en näyttäny tai vaikuttanu silloin mun ikäseltä mitä ois kuulunu, jos multa kysyttiin ikää ja kerroin totuuden, mutta mua ei uskottu. Olin siis kaikkien mielestä vähintään 14:sta vanha, johon aloin itsekkin aina uskoa. Eli… 11-vuotiaana olin utelias. Mulla oli vanhempia kavereita, joka oli siistiä. Me juotiin viikonloppuisin ja vietettiin aikaa. Koulua kävin tunnollisesti ja hyvin koska mä tiesin et niin kauan kun mulla sujuu koulu, mun äiti ei puutu mun menemisiin millään laila. Olin 13-vuotias ja astuin ensimmäistä kertaa yli kaksi viikkoa kestävään suhteeseen. Poika oli 17 vuotias, jolla oli oma kämppä ja kaikkea, joten se oli siistiä ja jännittävää. Meidän suhteesta tuli loppupeleissä yli kahden vuoden suhde.

No jokatapauksessa… Tällä pojalla oli rikostaustaa ja oli kyllä siinä vaiheenssa lopettanu kovat huumeet, mutta se poltteli ja ryyppäs mun ja mun kavereiden kanssa. Eli olin 13-vuotias kun poltin ekan kerran kannabista. Yhessä kohtaa huomasin et mä juon tosi paljon ja pidin sitten taukoa vaikka mun jätkä jatko. Mä muutin sen luokse asumaan ja kävin sieltä käsin koulua ja äidin luona silloin ku ehdin. 14-vuotiaana menin töihin puhelin myyjäks ja tienasin yli 500€/kk. Se olinkova hinta mun ikäselle. Ja yllätys yllätys ne kaikki rahat kulu mun jätkään.

Meille rupes tulemaan meidän suhteessa paljon riitaa ja erimielisyyksiä ja tehtiin toisiimme kohtaa tosi vääriä asioita. Ku olin vähä yli 15-vanha me erottiin. Ja mä masennuin aika pahasti. Muutin mun kaverille asumaan. Tämä mun kaveri poltteli kans pilveä ja oli kokeillu pari kertaa naksuja (ekstaasi). No… mä tutustuin sen kavereihin, mikä päätty siihen, et mäkin rupesin käyttämään. Se tilanne riistäyty käsistä. Mä vaan käytin ja käytin kunnes mul oli tolet liian ylhäällä. Mä rupesin vetää kaikkee muuta roinaa siihen päälle kunnes mun päivät ei koostunu mistään muusta ku huumeista. Me pilattiin mun kavereiden luottoja millä me rahotettiin huumeet.

Viimisen kerran ku käytin mun kaveri pisti mua suonensisäisesti heroiinia ja jouduin myrkytystilassaa sairaalaan. Se oli viiminen kerta ku käytin…  Mä olen nyt melkein 17-vuotiaas ja asun nuortenkodissa. Tää on tällänen päihdeyksikkö. Mut huostaanotettiin ja sijotettiin kauas pois sieltä missä kaikki meni pieleen. Mä voin nyt hyvin eikä mul oo mitään tarvetta käyttää enää ikinä. Oon mun vanhempien kanssa läheisempi kuin koskaan ja käyn tällä hetkellä lähihoitajan opintoja. Huumeista irtautumiseen tarvitaan apua ja siihen ei pysty yksin. Mä sain apua ja oon tosi kiitollinen ja ylpeen siitä et mä oon nyt tässä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *