Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Veljeni Narkomaani

Nimimerkki: Isosisko

Tarina alkoi 17 vuotta sitten, veljeni jäi nopeasti koukkuun. Oli pitkiä hoitojaksoja, karkureissuja, övereitten jälkeen koomassa 3 pv jonka jälkeen ”raittiusjaksot” olivat pidempiä, parhaillaan ehkä parin vuoden pituisia.

Me perheenä ollaan jouduttu vaihtamaan paikkakuntaa vuosia sitten, on tuettu, autettu, valvottu tuhansia kertoja. On hommattu monia asuntoja, kalusteita ja autettu ”uuden elämän alkuun”. Kaikki aina menettäneenä. 17 vuotta velipojan huume-elämästä kärsineenä laitoimme stopin ensimmäistä kertaa nyt. Katkaisimme välit kertaheitolla ja seisoimme koko perhe vastarinnassa.

Sydän on rikki, me ollaan rikki ja voi luoja niitä syytöksiä ja uhkailuja itsemurhasta yms. Olisiko meidän muiden aika alkaa elämään? Syyllisyys silti painaa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(11)

Location

Anonyymi

08.12.2016 13:52:09

Se, että koko perhe pisti välit poikki ei todellakaan ole hyvä idea! Siitä voi seirata vaikka ja mitä.

Anonyymi

08.01.2017 03:35:23

Huumeriippuvuus on sairaus ja riippuvainen tarvitsee läheisiä, pohjalta on vaikeampi ponnistaa yksin. Jonain päivänä se ihme kuitenkin voisi tapahtua että veljesi pääsee eroon huumeista, todennäköisesti perheen voimin kuin yksin. kenenkään ei pitäisi joutua kestämään kaikkea yksin vaikka on itse huonot valintansa tehny.

äityli

11.02.2017 17:24:24

Juuri tuota välien poikki pistämistä minäkin mietin. Toivoisin saavani siihen rohkeutta. Onko oikein, että joku pilaa kaikkien muiden perheenjäsenten elämän, vain siksi että dokaa tai vetää mitä saa. Tässä tulee niin kyyniseksi, että olisi parempi jos tapahtuisi ihan mitä vaan. Nämä tyypithän tekee sen valinnan joka päivä valitsee alkoholin tai kaman  

äitihahmo

04.03.2017 13:49:17

Kerran eräs huumeriippuvainen nuori kertoi minulle, että ainoa asia minkä takia hän ei ole tehnyt itsemurhaa on se, että hän tietää läheistensä rakastavan häntä. Tämä nuori tunsi syyllisyyttä aineiden käytöstään sekä koki surua siittä, että hän tuottaa huolta ja surua läheisilleen, mutta ei ollut vielä valmis hoitoon.

-pEEtU..kRv- -2017-

05.05.2017 06:58:00

MORO! mulla ei ole varaa valittaa kellekkään eikä arvostella yms. (..ja ei tiedä koko totuutta toisten jutuista!) IHAN ENSIMMÄISENÄ MUN ON PAKKO KERTOA ETTÄ ILMAN MUN RAKKAITA PERHEENJÄSENIÄ(+paria muutakin sukulaista)OISIN VARMAAN JO VIENYT ITELTÄNI HENGEN...ON SITÄ YRITETTYKKIN JOSKUS! NYT OON OLLU TAAS (onx tää nyt jo 3s vai 4s kerta) NIIN KORVAUSHOIDOSSA, NYT N.4.VUOTTA ILMAN MITÄÄN KATKOJA HOIDOSTA... ..ELI HYVIN MENEE MUT SIT O NIITÄ PÄIVIÄ KU TULEE AAMU JUNASSA TIPPASILMÄÄN KU AJATTELEN MUN ELÄMÄÄ JA MITEN SIIT ON JO AIKA VARMAAN YLI PUOLET JO OHI..(HALUISIN LOPETTAA METIKSEN MUT MÄ EN PYSY ENÄÄ KASAS ILMAN METADONIA)EKA SE VEI HAMPAAT SIT SAPEN NYT HAIMA SIIN KUNNOS ET DELAAN JOS JUON ALKOHOLIA, SITÄKI JUONU N.25V.PEITTÄÄKSEEN TUNTEENSA JA PASKAT OLOT!..MUTTA SEINÄÄNHÄN PITI LOPETTAA SEKIN JA ILMAN SIIHEN KUULUVIA LÄÄKKEITÄ, KOSKA NE OLI SITÄ MIELTÄ ET MÄ YRITÄN PELKÄSTÄÄN..ANTEEX VAADIN MUKA SEMMOSIA LÄÄKKEITÄ ET SAAN ITTENI SEKASIN..PRKL!!! MUTTA SILTI KIITÄN JOKA PÄIVÄ MUN ÄITIÄ MITEN SE ON JAKSANUT(Ainakin Yrittää)AINA AUTTAA MUA,[0-35v.]=) VAIKKA VAAN SOITTAMALLA JA KYSYMÄLLÄ VOINTIA JA JAXANU KUUNNELLA MUA JA MUN VALITUKSIA JA UHKAILUJA JA V*TTUILUA YMS!YMS!..NIIN SE HELPOTTAA AIVAN ÄLYTTÖMÄNÄ ON VAIK SANOTAAN 8/10PTS.TEEN "PAHAOLO"  ..MUTTA MUISTA YHDELLÄ PUHELULLA VOI OLLA SE ISO ERO ET ONKO LÄHEISESI AAMULLA ENÄÄ HENGISSÄ....+P.s KAIKKI ME TEHÄÄ VIRHEITÄ MITÄ ME KADUTAAN, kAIKKI...!!! EIKÄ TEISTÄ EI KUKAAN VOI VERRATA NIITÄ OIKEEN KESKENÄÄN KU TOISELLE SE ASIA EI VÄLTTÄMÄTTÄ OO MITÄÄ VOI SE OLLA TOISELLE TÄRKEIN ASIA KOKO MAAILMASSA....PEACE AND LOVE YOU ALL ...EN HALUNNU (..EN AINAKAAN TARKOTANUT..) SAARNATA TAI MITÄÄ MUUTAKAAN. TOIVOTTAVASTI JOKU EES TÄN LUETTUA SOITTAS JOLLEKKIN SUKULAISELLE/KAVERILLE/TUTULLE JA VAIKKA TE VAAN HÖPÖTTELISITTE PELKÄ PASKA TAI JOTAIN, KOSKA EI SIL VÄLTTÄMÄTTÄ OLE VÄLIÄ! MULLA HENK.KOHT. JO SE KU NÄÄN ET ÄISKÄ/ÄIDIN-ÄITI SOITTAA NIIN HELPOTTAA OLO JA TULEE HYMY...(mun porukat kyl sen oppinu jo et jos en vastaa suht heti ni en oo puhe pääl)  

Alma

11.06.2017 18:55:49

Sitä minäkin olen pohtinyt monta kertaa, pitäisikö laittaa välit omaan nuoreen, jonka huumeiden käyttö näyttää vain jatkuvan. Me vanhemmat kärsimme ja emme pysty elämään omaa elämäämme. Mikä siis avuksi? En usko kuitenkaan, että välien katkaiseminen on ratkaisu tähän. Ehkäpä sittenkin olemme tukena, silloin kun apua tarvitaan ja koetamme elää omaakin elämää jollain tavalla. Helppoa se ei ole. Ainoa toive on, että nuoremme lopettaisi kaman käytön ja hakeututisi hoitoon. Taivas meille voimia antakoon.

Soulsurfer

21.11.2018 22:54:56

Olen itse entinen narkomaani, nykyään luon kansainvälistä uraa ja elän unelmaani, kaikki tämä saavutettu itse ja omilla valinnoilla. Minulla ei ollut perhettä tukemassa enkä ole siitä katkera, katkeruus ja kyynisyys ei tee kellekään hyvää. Nyt laitoin narkomaani äitiini välit poikki joka on täysin psykoottinen ja vaaraksi sekä itselleen että muille. Minulla on oikeus omaan elämääni ja onneen. Turha syyllistää itseään ja kokemuksesta tiedän että sieltä pohjalta selvitään yksin ammattilaisista koostuvan tukiverkon avulla, se on täysin itsestä kiinni enkä koe että sillä on merkitystä onko sukulaiset tekemisissä vai ei. Joten jos mietityttää jaksatko niitä narkkarin sekoiluja ja siitä aiheutuvaa maanpäällistä helvettiä joka heijastuu omaan elämääsi, laita välit poikki. Sinä et voi tätä henkilöä pelastaa. Toivon voimia, jaksamista sekä iloa, valoa ja rakkautta kaikkien tämän aiheen äärellä olevien elämään ja sydämiin. 

IRTAUDUN.

02.12.2018 17:37:45

huumehistoriani alkoi 20 vuotiaana polttelin kannabista ,sitten täytin 30 ja alkoi raju amfetamiinin vetäminen ja sitä jatkui 13 vuotta .silloin törmäsin subutexiin ja 3vuotta ostin kadulta .sitten pääsin korvaushoitoon ja sitä on kulunut 12 vuotta nyt vuoden sisällä olen vähentänyt ja tällä hetkellä käyn vieroitusta läpi kotonani.annos on enää 2mg päivässä.eli aloin tajuta että tässähän on mennyt 25 vuotta huumeiden parissa ja nyt se on saatava loppumaan .aion viedä sen loppuun tai se vie minut..ns.loppusuoralla mutta pakko myöntää että pelottaa pirusti ne viekkarit .mutta vien sen loppuun minkä aloitin irti bupresta ,hinnalla millä tahansa.toivon että saan kokea sen tunteen kun voi nousta sängystä ilman että tarvitsee enää lääkitä itsensä ennen aamutoimia.tällä hetkellä mennään tunteiden vuoristorataa .MUTTA IRTAUDUN.SITTEN KUN SE HETKI KOITTAA NIIN KOMMENTOIN LISÄÄ.

-

07.02.2019 23:28:06

Jokaisen addiktin läheisen tulisi asettaa ne rajat,mitkä on itselle (ja muille alaikäisille perheenjäsenille) hyväksi. Oli se sitten välien katkaisu tai aivan jotain muuta. Addiktin päihteidenkäyttöä ei tule mahdollistaa,mutta jos addikti haluaa tosissaan kuiville,niin ei silloin jättää yksinkään. Ajattelen näin entisenä narkomaanina,joka on ollut puhtaana 2vuotta. Osa läheisistäni katkaisi välit kokonaan (nyt kunnossa),osa ei koskaan ja se oli heidän voimiensa vallassa oleva henkilökohtainen päätös ja kunnioitin sitä,kunnioitan edelleen.

Aemo

13.09.2020 05:28:38

Luin kaikkien tarinat ja toivon teille kaikille onnea ja hyvää elämää!

TopMan

01.10.2021 18:42:07

Välejen katkaisu on aika karua.. Tietynlaisen auttamisen (kämpät, ruoka, raha) voi lopettaa.