Olet täällä

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy sivustolle, jotta voit käyttää kirjanmerkkejä

Kannabiksen käytön riskit

Tämän testin avulla voit kartoittaa kannabiksen päihdekäyttöön liittyvän riskin tasoa. Testi ei koske lääkärin reseptillä määräämää lääkekannabiksen eikä synteettisten kannabinoidien (puhekielessä synteettinen kannabis) käyttöä.

Pisteet ovat viitteellisiä, eikä niiden perusteella voi tehdä riippuvuusdiagnoosia. Kyselyn palautteessa annetaan myös yleistä tietoa kannabiksen käytön riskeistä.

Valitse kussakin kysymyksessä omaa tilannettasi lähinnä vastaava vaihtoehto. Testin kysymykset käsittelevät kannabiksen käyttöön liittyviä kokemuksiasi koko elinajaltasi ja kolmelta viimeiseltä kuukaudelta.

Ohjeet

Vastausvaihtoehtojen tulkinta

Kysymyksissä 2-5

  • En kertaakaan: en ole käyttänyt viimeksi kuluneiden kolmen kuukauden aikana
  • Kerran tai kahdesti: 1-2 kertaa viimeksi kuluneiden kolmen kuukauden aikana
  • Kuukausittain: keskimäärin 1-3 kertaa kuukaudessa viimeksi kuluneiden kolmen kuukauden aikana
  • Viikoittain: 1-4 kertaa viikossa
  • Päivittäin tai lähes päivittäin: 5-7 kertaa viikossa

Merkitse vielä taustatietosi ja paina lähetä, niin saat palautteen!

vuotta.

Testiä eikä sen palautteita saa kopioida ilman lupaa. Kopiointikysymyksissä otathan yhteyttä paihdelinkki@a-klinikka.fi.

Kannabistesti on osa WHO:n kehittämää ASSIST (link is external)-testiä (The Alcohol, Smoking and Substance Involvement Screening Test). Oikeudet suomenkieliseen ASSIST-testiin omistaa Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysvirasto.

Testin palautteet:

ASSIST - Alkoholin, tupakoinnin ja huumeiden käytön seulontatesti. Käyttöopas perusterveydenhuoltoa varten (2014) Helsingin kaupunki, Sosiaali- ja terveysvirasto.

Kaarlo Simojoki, johtava ylilääkäri, A-klinikkasäätiö
Päihdelinkin tiimi