Olet täällä

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy sivustolle, jotta voit käyttää kirjanmerkkejä

Internetpalvelut

Päivitetty 14.7.2021

Päihdelinkin neuvontapalvelu
Nettineuvontaa nimettömästi ja luottamuksella päihteistä ja riippuvuuksista. Palvelun tuottaa A-klinikkasäätiö.

OmaPäihdelinkki
OmaPäihdelinkistä löydät työkaluja riippuvuuksien hallintaan (mm. kalenteri seurannan tueksi, päiväkirja, tehtäväkirjoja oman tilanteen työstämiseen). Palvelut löydät rekisteröitymällä Päihdelinkkiin ja klikkaamalla sivuston oikeassa yläreunassa olevaa OmaPäihdelinkki-logoa. Palvelun tuottaa A-klinikkasäätiö.

Uusi alku - 30 päivää ilman alkoholia -verkkokurssi
Uusi alku on 30 päivän mittainen maksuton verkkokurssi alkoholin käytön vähentämiseksi tai lopettamiseksi. Kurssin aikana sähköpostiin tulee joka aamu tietoa, tehtäviä ja tsemppiä alkoholin käytön hallinnasta. Vertaistukea saa kurssin nimeä kantavasta facebook-ryhmästä ja Päihdelinkin vertaistukifoorumilta. Jos riippuvuus alkoholista on vahvaa, suosittelemme hakeutumaan päihdepalvelujen piiriin. Palvelun tuottaa A-klinikkasäätiö.

Hoitoaverkossa.fi
Palvelu yhdistää verkossa tapahtuvan työskentelyn ja ammattilaisen tarjoaman avun. Avun piiriin voi hakeutua itse tai ammattilaisen ohjaamana. Avun saanti ei edellytä aiempaa hoitokontaktia. Palvelun tuottaa A-klinikkasäätiön omistama A-klinikka Oy.

C-hepatiitti
Kattava tietosivusto C-hepatiitista. Palvelun tuottaa A-klinikkasäätiö.

Vinkki.info
Luotettavaa tietoa huumeiden käyttöön liittyvien terveyshaittojen vähentämisestä. Sivusto on suunnattu huumeidenkäyttäjille sekä huumeita käyttävien ihmisten parissa työskenteleville ammattihenkilöille. Palvelun tuottaa A-klinikkasäätiö.

Lasinen lapsuus
Tietoa ja tukea vanhempien alkoholinkäytöstä haittoja kokeville ja heitä työssään kohtaaville. Vertaistukiryhmiä verkossa.

Dopinglinkki
Tietoa dopingaineiden haitoista kuntourheilussa. Myös nimetön ja maksuton neuvontapalvelu. Palvelun tuottaa A-klinikkasäätiö.

Ensi- ja turvakotien liiton chat-palvelut
Chat-keskusteluissa saat apua moneen elämäntilanteeseen: väkivaltaan, lapsiperheen erotilanteessa, vauvan unipulmiin tai kun päihteet aiheuttavat huolta. Verkkoauttajina toimivat ammattilaiset Ensi- ja turvakotien liitosta ja liiton jäsenyhdistyksistä sekä koulutetut vapaaehtoiset. Tavoitat vauvatyöhön ja päihdekuntoutukseen erikoistuneet työntekijät helposti ja nimettömästi myös sähköpostilla, tekstaamalla, WhatsAppilla tai soittamalla. Palvelun tuottaa Ensi- ja turvakotien liitto ry.

Nettiturvakoti
Nettiturvakoti auttaa väkivallan kaikkia osapuolia, niin väkivaltaa kokenutta kuin väkivallan tekijääkin, sekä läheisestä huolissaan olevaa. Nettiturvakodista löydät tietoa, selviytymiskeinoja, testejä, mahdollisuuden keskustella nimettömästi ryhmässä tai kaksin yhdessä ammattiauttajan kanssa. Palvelun tuottaa Ensi- ja turvakotien liitto ry.

Tukinet
Tukinet on netissä toimiva kriisikeskus, jossa voit maksutta saada henkilökohtaista tukea, osallistua erilaisiin keskusteluryhmiin tai etsiä tietoa elämän eri tilanteista ja tarjolla olevista palveluista. Palvelusta vastaa Mieli ry.

Mielenterveystalo.fi
Itsehoito-ohjelmia monenlaisiin ongelmiin aikuisille ja nuorille. Palvelun tuottaa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS.

Oiva hyvinvointiohjelma
Hyvinvointiohjelma, jonka avulla voit lievittää stressiä, parantaa mielialaa ja saada lisäintoa elämään. Oiva sopii esimerkiksi stressin, alakulon, ahdistusoireiden tai uniongelmien lievittämiseen. Harjoitukset perustuvat hyväksymis- ja omistautumisterapian menetelmiin. Palvelun tuottaa Mieli ry.

Stumppi
Tukea tupakoinnin lopettamiseen. Palvelun tuottaa Hengitysliitto.

Peluuri
Peluuri on maksuton palvelukokonaisuus rahapelien pelaajille, heidän läheisilleen ja työssään pelihaittoja kohtaaville. Peluuri auttaa sekä netissä että puhelimitse. Peluurin nettisivuilta löydät neuvontaa, keskusteluja ja vertaistukea. Peluurin palvelut on pääasiassa tarkoitettu yli 18-vuotiaille. Palvelun tuottavat Sininauhaliitto ja A-klinikkasäätiö.

Restart-ohjelma digipelaajille
Maksuton Restart-ohjelma tarjoaa verkossa tukea, jonka avulla voi parantaa pelaamisen hallintaa. Ohjelma on tarkoitettu täysi-ikäisille tietokone-, mobiili- ja konsolipelejä pelaaville ja kestää kokonaisuudessaan noin kahdeksan viikkoa. Restart on Peluurin ensimmäinen palvelu digipelaajille ja Sininauhaliiton hanke.

Peliongelma koettuna ja kerrottuna
Sininauhaliiton tieto- ja tukipiste Tiltin ylläpitämä sivusto kertoo peliongelmien syistä, seurauksista ja ratkaisuista pelaajien itsensä kertomana.

Raipe Rahapelipäiväkirja
Oma-apuväline oman rahapelaamisen hallitsemiseen. Palvelun tuottaa A-klinikkasäätiö.

Oliko tämä artikkeli hyödyllinen?
Ääniä annettu: 2549 - Keskiarvo: 3