Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Aluksi: Rahapelipäiväkirja

Ryhdy pitämään pelitottumuksistasi kirjaa. Palaamme merkintöihisi myöhemmin tämän kurssin aikana.

Kirjaa pelisummat, pelihimo, riskitilanteet sekä tunnelmat ennen ja jälkeen pelaamisen. Kirjaa myös pelaamattomat päivät ja niihin liittyvät onnistumiset. Voit tulostaa rahapelipäiväkirjan pohjan (pdf) ja tehdä merkinnät käsin. Jos haluat täyttää päiväkirjaa itse esimerkiksi vihkoon tai exceliin, niin sinne merkittävät tärkeimmät asiat ovat:

•    Missä pelasit? (esim. kauppareissulla, kotona, kasinolla)
 •   Milloin pelasit? (esim. töiden jälkeen, illalla)
 •   Miltä sinusta tuntui ennen pelaamista?
 •   Miltä sinusta tuntui pelaamisen jälkeen?
 •   Kuinka paljon rahaa kului? (pelaamisen käytetty raha, voitot poislukien)
 •   Kuinka paljon aikaa kului?

Merkkaa myös pelaamattomat päivät rahapelipäiväkirjaan ja kirjaa sinne lisätietoja päivän tapahtumista ja tunnetiloista. Kuinka suuri pelihimosi oli ja miten onnistuit välttämään pelaamisen?

Vastaamalla näihin kysymyksiin ja kirjaamalla pelikerrat ylös opit tunnistamaan sinulle tyypillisiä pelipaikkoja ja niihin liittyviä tunnetiloja. Näitä tunnistamalla voit opettaa itseäsi välttämään usein lähes automaattiseksi muuttunutta pelitoimintaa.

Bonus

Täytä tässä kohtaa, ennen kurssin alkua tilannettasi koskeva alkukartoitus. Tulet tekemään saman kartoituksen myös kurssin päätyttyä ja näet silloin, millaisia muutoksia se on mahdollisesti saanut tilanteessasi aikaan. Varaudu siihen, että saatat yllättyä iloisesti!