Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Pelaamisen kustannusten arviointi

Koska pelaajat keskittyvät usein voittoihin, häviöiden kokonaiskustannukset jäävät helposti kirjaamatta. Kirjaa tyypillinen pelikulutuksesi kuukaudessa. Rahapelipäiväkirja auttaa kartoittamaan todellista kulutuksen määrää, kunhan muistat kirjata kaiken pelaamisen.

Kirjaa ylös:

  • Kuinka paljon pelaat keskimääräisellä pelikerralla?
  • Kuinka usein pelaat? Merkkaa sinulle sopiva aika-akseli, esim. päivässä, viikossa tai kuukaudessa (esim. 10 pelikertaa / viikossa).
  • Laske pelaamiseen käytetty kokonaissumma kertomalla ensimmäisen laatikon pelisumma pelikertojen määrällä. 
    • Jos merkkasit pelikerrat päivässä, niin kerro se vielä 30 saadaksesi kuukausitason. Esim. 5€ (kertapelaamisen summa) x 2 (pelikerrat päivässä) x 30 (päivät kuukaudessa).  
    • Jos merkkasit viikkotasolla, kerro se neljällä saadaksesi kuukausitason, Esim. 10€ (kertapelaamisen summa) x 8 (pelikerrat viikossa) x 4 (viikot kuukaudessa).
    • Jos merkkasit kuukausitason, niin kerro pelkät pelikerrat. Esim. 30€ (kertapelaamisen summa) x 5 (pelikerrat kuukaudessa).  
  • Kirjaa ylös kuukausittainen pelimääräsi (euroa)

Voit tehdä tehtävät myös täytettävälle pdf-lomakkeelle. Avaa lomake ja kirjoita vastaukset. Voit tallentaa pdf-tiedoston omalle laitteellesi tai tulostaa sen.

Miltä kuukausittainen pelisumma sinun mielestäsi kuulostaa? Halutessasi voit laskea, kuinka paljon kuukausittaisesta tulostasi jää pakollisten menojen jälkeen ylimääräistä. Tähän voit käyttää apuna maksutonta Penno-talousseurantaa ja pelikustannusten laskemiseen rahapelipäiväkirjaa. Laske, kuinka suuri osuus ylimääräisestä rahasta menee pelaamiseen? 

Esim. Maijalla jää nettotuloistaan laskujen ja muiden pakollisten menojen, kuten ruoka, terveys ja lasten tarpeet, kuukausittain ylimäärästä 300 euroa. Hän pelaa kuitenkin rahapelejä 120 e kuukaudessa. Rahapelaamisen osuus ylimääräisestä on 120e/300e=40 %.