Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Kierros 4: Mikä on sinun tavoitteesi?

Tavoitteen tulisi olla selkeä: Haluatko vähentää vai lopettaa kokonaan? Mitä konkreettisia toimenpiteitä voisit tehdä, jotta pääsisit tavoitteeseesi?

Haluatko vähentää pelaamista, vai lopettaa sen kokonaan? Kirjaa konkreettiset toimenpiteesi tavoitteen saavuttamiseksi.

Tavoitteen tulisi olla mitattava: Jos tavoitteenasi on vähentäminen, aseta esimerkiksi itsellesi pelibudjetti tai aikaraja pelaamiselle viikossa. Sulje tietyt pelit, esimerkiksi nettiarvat kokonaan pelaamisesi ulkopuolelle.

  • Pelibudjetti €/viikko
  • Peliaika h/viikko
  • Pelit, joita en pelaa

Tavoitteen tulisi olla aikaan sidottu: Tiputa esimerkiksi kokonaisuudessaan pelaamiseen käyttämäsi rahamäärä puoleen seuraavan kahden viikon aikana. Kirjaa itsellesi aikaan sidottu tavoitteesi.

Tavoitteen tulisi olla realistinen: Mieti mitkä asiat ovat itsellesi esteenä pelaamisen vähentämiselle? Kuinka voisit taklata nämä esteet? Kirjaa itsellesi tavoitteesi saavuttamisen esteet ja miten ylität ne.

Tavoitteen tulisi olla tavoittelemisen arvoinen: Mieti miksi sinulle on tärkeää päästä tavoitteeseesi? Ja mitä seuraa siitä, jos et tee nykyiseen pelaamiskäyttäytymiseesi muutosta? Kirjaa ajatuksesi.

Päivän haaste: Hyöty-haitta-arvio

Pelaamisen plussat ja miinukset

Pohdi tänään myös sitä, mitä hyötyä tai haittaa pelaamisestasi tai sen lopettamisesta on. Vastaa seuraaviin kysymyksiin:

1. Mitä positiivisia asioita pelaaminen tuo elämääsi nyt?

2. Mitä negatiivisia asioita pelaaminen tuo elämääsi nyt?

3. Mitä negatiivisia asioita pelaaminen voi tuoda elämääsi tulevaisuudessa?

4. Mitä negatiivista voisi seurata pelaamisen lopettamisesta?

5. Mitä positiivista voisi seurata pelaamisen lopettamisesta?

Voit tehdä tehtävät myös täytettävälle pdf-lomakkeelle. Avaa lomake ja kirjoita vastaukset. Voit tallentaa pdf-tiedoston omalle laitteellesi tai tulostaa sen.