Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Sopimuspohja

Tehkää sopimus läheisen kanssa liittyen rahan lainaamisen kieltämiseen. Sopimuksen voitte kirjata itse paperille alla olevaa mallia mukaillen tai tulostaa pdf-version. Jos olette sopineet, että siirrät taloudenpidon tai pankkikortin/pankkitunnusten säilyttämisen läheiselle, kannattaa siitäkin tehdä erillinen sopimus ja sopia myös sen voimassaoloajasta. 

Sopimuksen tekeminen on tärkeää, koska pelihimon iskiessä monet pyytävät läheisiltään rahaa. Verukkeet lainaamiselle voivat olla hyvin perusteellisesti pohjustettuja tai läheistä syyllistäviä. Läheisen ei tule kuitenkaan siihen suostua ja se saattaa aiheuttaa pelaajalle suuttumuksen ja loukkaantumisen tunteita, kokemuksen ettei läheinen halua auttaa. On tärkeää ymmärtää, että rahan lainaaminen ei ole auttamista, eikä se vie lähemmäs tavoitetta.

Sopimus rahan lainaamisen kieltämisestä:

Nimeni: 
Läheiseni nimi: 

Minulle ei saa lainata rahaa enkä minä saa sitä läheiseltäni pyytää. Rahaa ei saa lainata edes siinä tapauksessa, että kerron päteviä syitä lainaamistarpeeseen tai suutun/syyllistän/uhkailen asiasta. Läheiseni ei myöskään pidä maksaa velkojani minun puolestani. 

Jos pyydän lainaamaan rahaa tai maksamaan velkojani, minulle pitää näyttää tämä sopimus. 

Paikka: 
Aika:

Allekirjoitus: