Olet täällä

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy sivustolle, jotta voit käyttää kirjanmerkkejä

Animaatiot

Päihteet ja aivot -animaatio havainnollistaa, kuinka eri päihteet vaikuttavat aivojen välittäjäaineiden kautta käyttäjän tuntemuksiin ja toimintaan.

Päihteet ja keho -animaatio havainnollistaa, kuinka päihteet kulkeutuvat kehon läpi ja kuormittavat elimiä.

Miten alkoholia kannattaa käyttää -piirrosanimaatio antaa perustietoa alkoholista ja sen käytöstä hauskassa muodossa. Aiheina ovat humala, krapula, annokset sekä kohtuus.

Alkoholin liikakäytön riskit -piirrosanimaation aiheena ovat alkoholin liikakäytöstä aiheutuvat riskit. Animaatio valottaa liiallisesta alkoholinkäytöstä aiheutuvia haittoja ja kartoittaa suomalaisia riskikäyttäjätyyppejä.

Äidiksi tulossa  Ei alkoholia raskausaikana -animaation tavoitteena on muistuttaa alkoholin haitallisuudesta sikiölle. Animaatio on tuotettu Ensi- ja turvakotien liiton, A-klinikkasäätiön, Kehitysvammaliiton ja Norjan sosiaali- ja terveysministeriön yhteistyönä.

Huumehaittojen vähentäminen. Miten huumeiden käyttäjien kokemia haittoja voidaan vähentää tehokkaasti ja käyttäjien oikeuksia kunnioittaen? Eurooppalaisessa yhteistyössä tuotettu video tarjoaa tähän vastauksia. Videon on tuottanut THL:n vetämä HA-REACT-hanke.

Mikä on sinun hyvä syysi? Siinäpä pohdittavaa. Pohdinnan tueksi voi tehdä vaikka juomatapatestin, kuten animaatiossakin ehdotetaan.