Kirjaudu sisään tai rekisteröidy sivustolle, jotta voit käyttää kirjanmerkkejä

Päätöksen tekeminen

Kuten monilla asioilla, myös amfetamiinin käytöllä on joitain hyviä puolia. Amfetamiinin käytöllä on myös huonoja puolia. Hyvät ja huonot puolet ovat erilaisia eri ihmisille. Kannattaa pohtia miten amfetamiinin käytön lopettaminen vaikuttaa omaan elämääsi; mitä hyviä ja huonoja puolia amfetamiinin käytöllä on sinulle ollut ja miten elämä olisi erilaista ilman amfetamiinia.

Aluksi on hyvä listata paperille amfetamiinin käytön myönteiset ja kielteiset puolet. Kirjaa ensin asiat, joista pidät amfetamiinin käytössä. Seuraavaksi kirjaa ne asiat, joiden vuoksi haluat lopettaa amfetamiinin käytön. Olisi hyvä, jos voisit myös jutella päätöksestäsi jonkun, esimerkiksi huumeita käyttämättömän ystävän, läheisen tai ammattilaisen, kanssa. Voit myös soittaa päihdeneuvontapuhelimeen tai kirjoittaa Päihdelinkin neuvontapalveluun, jos haluat pohtia tilannetta ammattilaisen kanssa nimettömästi.

Amfetamiinin käytön myönteiset puolet:

  1. _________________________________________________________________________
  2. _________________________________________________________________________
  3. _________________________________________________________________________
  4. _________________________________________________________________________
  5. _________________________________________________________________________

Amfetamiinin käytön kielteiset puolet:

  1. __________________________________________________________________________
  2. __________________________________________________________________________
  3. __________________________________________________________________________
  4. __________________________________________________________________________
  5. __________________________________________________________________________

Monen mielestä amfetamiinista vieroittautuminen tuntuu vaikealta siksi, että vaikka on tehnyt päätöksen lopettamisesta, saattaa silti kaivata joitain asioita amfetamiinin käytöstä. Tämä on täysin normaalia. Usein kestää jonkin aikaa ennen kuin löytää amfetamiinin käytön tilalle muuta. Toinen syy miksi amfetamiinin käyttö saattaa tuntua vaikealta on se, että ihmiset usein ”unohtavat” käytön negatiiviset puolet ja syyt joiden vuoksi he ovat lopettaneet käytön.

Amfetamiinin käytön lopettamiselle on eri ihmisillä erilaisia syitä ja erilaisia pitkän tähtäimen tavoitteita. Jotkut ihmiset haluavat lopettaa amfetamiinin käytön iäksi, toiset haluavat käytöstä vain pienen tauon. Mikä tahansa pitkän tähtäimen tavoitteesi onkaan, tärkein työsi on nyt selvitä amfetamiinista vieroittautumisesta.