Kirjaudu sisään tai rekisteröidy sivustolle, jotta voit käyttää kirjanmerkkejä

Tavoitteiden asettaminen

Seuraavaksi aseta itsellesi tavoite kannabiksen käytön suhteen. Jos tavoitteesi on vähentäminen, mieti minkä käytön koet kohtuulliseksi ja minkä ylimääräiseksi. Voit käyttää apunasi esimerkiksi OmaPäihdelinkin kalenteria (kirjaudu tai rekisteröidy). 

Jos tavoitteesi on käytön lopettaminen, mieti vähennätkö ensin vai onko parempi, että lopetat kerralla. 

Jos tavoitteenasi on vähentäminen tai ensin vähentää ja sitten lopettaa, niin aseta itsellesi välitavoitteita. Suhteuta välitavoitteesi nykyiseen käyttömäärääsi. Asteittaisia välitavoitteita voi esimerkiksi olla: 

  • Sinulle kertyy kuukaudessa useampia päiviä, joina et käytä kannabista, kuin joina käytät kannabista 
  • Pidät mahdollisimman monta kannabiksetonta päivää putkeen, sen sijaan, että olisit käyttämättä esimerkiksi joka toinen päivä. 
  • Käytät kannabista vain viikonloppuisin 
  • Käytät kannabista vain joka toinen viikonloppu, jotta opit olemaan myös viikonloppuisin ilman kannabista 
  • Olet kuukauden käyttämättä kannabista 
  • jne. omien tavoitteidesi mukaisesti 

(Tehtävät avautuvat valittuasi sinulle sopivimman vaihtoehdon)

Päätä ja kirjaa tähän myös päivämäärä, johon mennessä tavoitteenasi on lopettaa kannabiksen käyttö.

Päiväkirjan pitäminen 

Tavoitteiden saavuttamisen seuraamiseksi on suositeltavaa pitää päiväkirjaa. Jos et ole täysin varma, kuinka paljon tai kuinka usein käytät kannabista, voit aloittaa päiväkirjan pitämisen jo ennen tavoitteiden asettamista. Pidä päiväkirjaa kuukauden ajan ja aseta sitten tavoitteesi. Voit pitää päiväkirjaa siitä, kuinka usein käytät kannabista, minkä verran käytät kannabista jokaisena käyttökertana tai kuinka paljon rahaa sinulla menee kannabikseen. 

Pidä kirjaa useamman kuukauden ajan voidaksesi tarkastella kehitystäsi pidemmällä aikavälillä. Tavoitteiden asettamiseen ja seuraamiseen sekä päiväkirjan pitämiseen voit hyödyntää OmaPäihdelinkin kalenteri- ja päiväkirjaominaisuuksia (Kirjaudu tai rekisteröidy). 

Vaikka yhtenä kuukautena menisi huonommin, niin näet, että olet myös pystynyt parempaan. Voit OmaPäihdelinkin kalenterin avulla miettiä mitä teit toisin tai mitä käyttöön vaikuttavaa elämässäsi tapahtui. Kehitys ei aina tapahdu nopeasti mutta säännöllisten merkintöjen avulla näet, että suuntasi on oikea.